Jaké jsou ty nejjednodušší večeře? Když nemáme čas vařit teplé jídlo, je často tou nejjednodušší volbou domácí pomazánka s pečivem. Pomazánky jsou rychlé, chutné a snadné na přípravu. Možností je tolik, že si vybere opravdu každý.
Také se u vás doma často opakuje několik pomazánek, ke kterým se rádi vracíte? Tentokrát jsme pro vás vybrali pomazánky, které patří k těm nejoblíbenějším v našich domácnostech. Většinu surovin máme běžně v ledničce, přesto je dobré i přípravu pomazánek plánovat. Obvykle část pomazánky zůstane ještě na druhý den k snídani nebo k svačině.
Příprava budapešťské pomazánky je rychlá a jednoduchá. Tvarohový základ doplníme sterilovanou kapií a mletou paprikou, k tomu přidáme trochu jemně nakrájené cibule. Vše dobře promícháme a můžeme se pustit do mazání. Zdobíme barevně kontrastní zeleninou např. petrželkou a plátkem rajčete. Tato pomazánka výborně chutná nejen na čerstvé pečivo, ale i na topinky.
Drožďové pomazánky jsou další osvědčenou volbou. Rády je připravovaly už naše babičky a stejně tak přijdou k chuti i nám. Vyjdou levně a díky voňavému droždí chutnají jedinečně. Výborné a ještě rychlejší jsou pomazánky, do kterých patří Tebi, sušené lahůdkové droždí.
Červená řepa, ať už vařená nebo syrová, je další zajímavou volbou do pomazánek. Výborně chutná v kombinaci s nastrouhaným křenem. Na krásně zbarvenou pomazánku ji smícháme s Lučinou, nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem. Pro zvýraznění chuti přidáme trochu mletého pepře. Podáváme s celozrnným pečivem.
Vajíčkové pomazánky přijdou k chuti pokaždé, ale nejčastěji je připravujeme na jaře. Variant je více, vařená vajíčka smícháme se sýrem, majonézou nebo pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou. Přidáme trochu hořčice a jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánky z kořenové zeleniny jsou častým hitem našich večeří. Jemně nastrouhaná čerstvá zelenina výborně chutná s trochou majonézy nebo zakysané smetany. Pomazánku ochutíme mletým pepřem a citrónovou šťávou. Můžeme ji mazat na bílé pečivo a zdobit zelenou petrželkou.
Výbornou večeří jsou topinky, na které zužitkujeme starší pečivo. Když je doplníme chutnými pomazánkami, pochutnáme si ještě více. Pomazánku z našeho receptu připravíme z nastrouhaného sýra, kečupu, hořčice a dalších surovin. Pomazánka je pikantní a nejlépe chutná další den, když se chutě náležitě rozleží.
Na závěr pro vás máme recept na výbornou tuňákovou pomazánku. Když máme konzervu tuňáka, můžeme z ní připravit oblíbenou večeři během chviličky. Pomazánka skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Komentáře