Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených pomazánek: Jakou si připravit k večeři? Nechte se inspirovat
Zdroj: Toprecepty

Jaké jsou ty nejjednodušší večeře? Když nemáme čas vařit teplé jídlo, je často tou nejjednodušší volbou domácí pomazánka s pečivem. Pomazánky jsou rychlé, chutné a snadné na přípravu. Možností je tolik, že si vybere opravdu každý.

Také se u vás doma často opakuje několik pomazánek, ke kterým se rádi vracíte? Tentokrát jsme pro vás vybrali pomazánky, které patří k těm nejoblíbenějším v našich domácnostech. Většinu surovin máme běžně v ledničce, přesto je dobré i přípravu pomazánek plánovat. Obvykle část pomazánky zůstane ještě na druhý den k snídani nebo k svačině. 

1. místo

Příprava budapešťské pomazánky je rychlá a jednoduchá. Tvarohový základ doplníme sterilovanou kapií a mletou paprikou, k tomu přidáme trochu jemně nakrájené cibule. Vše dobře promícháme a můžeme se pustit do mazání. Zdobíme barevně kontrastní zeleninou např. petrželkou a plátkem rajčete. Tato pomazánka výborně chutná nejen na čerstvé pečivo, ale i na topinky.

2. místo

Drožďové pomazánky jsou další osvědčenou volbou. Rády je připravovaly už naše babičky a stejně tak přijdou k chuti i nám. Vyjdou levně a díky voňavému droždí chutnají jedinečně. Výborné a ještě rychlejší jsou pomazánky, do kterých patří Tebi, sušené lahůdkové droždí.

3. místo

Luštěniny jsou osvědčeným a moderním základem mnoha výživných a levných pomazánek. Ať už se rozhodneme pro pomazánku z cizrny, červené čočky nebo sóji, výsledek jistě bude chutný. Přípravu si urychlíme použitím sterilované luštěniny, vhodnou surovinou do pomazánek je také tofu.

4. místo

Červená řepa, ať už vařená nebo syrová, je další zajímavou volbou do pomazánek. Výborně chutná v kombinaci s nastrouhaným křenem. Na krásně zbarvenou pomazánku ji smícháme s Lučinou, nastrouhaným sýrem a utřeným česnekem. Pro zvýraznění chuti přidáme trochu mletého pepře. Podáváme s celozrnným pečivem.

5. místo

Vajíčkové pomazánky přijdou k chuti pokaždé, ale nejčastěji je připravujeme na jaře. Variant je více, vařená vajíčka smícháme se sýrem, majonézou nebo pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou. Přidáme trochu hořčice a jemně nakrájenou cibuli.

6. místo

Pomazánky z kořenové zeleniny jsou častým hitem našich večeří. Jemně nastrouhaná čerstvá zelenina výborně chutná s trochou majonézy nebo zakysané smetany. Pomazánku ochutíme mletým pepřem a citrónovou šťávou. Můžeme ji mazat na bílé pečivo a zdobit zelenou petrželkou.

7. místo

Výbornou večeří jsou topinky, na které zužitkujeme starší pečivo. Když je doplníme chutnými pomazánkami, pochutnáme si ještě více. Pomazánku z našeho receptu připravíme z nastrouhaného sýra, kečupu, hořčice a dalších surovin. Pomazánka je pikantní a nejlépe chutná další den, když se chutě náležitě rozleží.

Na závěr pro vás máme recept na výbornou tuňákovou pomazánku. Když máme konzervu tuňáka, můžeme z ní připravit oblíbenou večeři během chviličky. Pomazánka skvěle chutná s čerstvým chlebem.

A jaké jsou vaše nejoblíbenější pomazánky? Můžete nám napsat své tipy do komentáře pod článkem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky