7 dobrot s rebarborou: Připravte si sladkokyselý koláč, kynuté knedlíky nebo náplň do palačinek
Sezóna rebarbory nás přímo vybízí zapátrat po receptech, do kterých ji lze použít. Rychle rostoucí listy vylamujeme a očištěný řapík zpracujeme nejen do řady moučníků, ale i do sladkých hlavních jídel.
Vyberte si některý z nejoblíbenějších receptů s rebarborou a připravte si sladkokyselou dobrotu. Protože právě začínají dozrávat jahody, vyzkoušejte rebarboru kombinovat právě s nimi, ale nebojte se zapojit fantazii a vymyslet i jiné zajímavé kombinace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Dvoubarevná růže z kynutého těsta
- Šátečky s pudingem a rebarborou
- Palačinky s rebarborou, brusinkami a jahodami
- Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
- Marmeláda z jahod a rebarbory
- Hrnkový koláč s rebarborou
- Kynuté knedlíky s rebarborou
1. místo
Rebarboru používáme do řady buchet a koláčů. V tomto kynutém koláči její kyselou chuť kombinujeme se sladkými jahodami a výsledkem je na pohled krásný moučník. Díky tvarohu v náplni je moučník velmi chutný a vláčný.
2. místo
Jednoduchá práce s listovým těstem nám nabízí připravit rychlý moučník, ve kterém se snoubí sladkokyselá chuť rebarbory a jemný vanilkový puding. Upečené šátečky jemně poprášíme cukrem moučkou a lahodná dobrota je hotová.
3. místo
I palačinky můžeme kombinovat s rebarborou. Jejím povařením spolu s jahodami a brusinkami získáme originální náplň. Palačinky naplňte a na talíři dozdobte šlehačkou. Nevíte, podle jakého receptu je usmažit? Vyberte si některý z oblíbených postupů.
4. místo
Koláč, posypaný rebarborou a po částečném upečení potřený vysokou vrstvou bílkového sněhu, bude bezkonkurenční dobrotou na vašem stole. Moučník je posypaný strouhanými ořechy či lupínky mandlí a málokdo mu odolá.
5. místo
Z rebarbory a jahod připravujeme dokonce skvělou marmeládu, kterou mažeme na chléb, palačinky, vánočku či přidáváme do bílého jogurtu. Rebarbora je výrazně kyselá, proto potřebuje marmeláda více přisladit.
6. místo
Hrníčková buchta s drobenkou je rychlá a jednoduchá. Na vymazaný a vysypaný plech vylijeme těsto, které poklademe spařenou rebarborou a ovocem, např. jahodami, a pak už jen posypeme drobenkou.
7. místo
Kynuté knedlíky plníme nejen jahodami, meruňkami či švestkami, ale určitě i rebarborou. Hotové knedlíky pak už jen na talíři dochutíme. Nejčastěji se používá strouhaný tvaroh, cukr moučka a rozehřáté máslo.
Stále váháte jakou dobrotu s rebarborou připravit? Podle následujícího video-receptu se vám určitě podaří chutný koláč s rebarborou a tvarohem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
5 nejčastějších chyb při šlehání sněhu z bílků aneb proč se vám nedařilo
Rebarborové koláče a buchty připravujeme z jarní vydatné úrody. Podle oblíbených receptů se nám určitě povedou
Rebarborová marmeláda nebo džem: Osvěžující dobrota nakyslé chuti výtečně chutná na palačinkách
Komentáře