Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na rohlíky: Nechte se zlákat vůní a chutí čerstvého domácího pečiva
Zdroj: Toprecepty

K dobré snídani či svačině patří čerstvé křupavé pečivo. Neodolatelné jsou nejen různé bulky či bagety, ale i obyčejné rohlíky, které si snadno zvládnete upéct doma. Vyberte si některý ze sedmi nejoblíbenějších receptů a pusťte se do toho.

Rohlíky můžete jíst s různým ochucením. Výborné jsou naslano, s šunkou, sýrem či oblíbenou pomazánkou, s polévkou a k zeleninovému salátu. Pochutnáte si na nich i nasladko, s máslem, marmeládou či medem a kakaem. Pokud budete mít čerstvé křupavé rohlíky, úspěch je zaručen.

  1. Rohlíky jako dech - úžasné
  2. Rohlíky z majonézy
  3. Karlovarské rohlíky
  4. Rohlíky
  5. Rohlíky
  6. Žitné rohlíky
  7. Helenské rohlíky

1. místo

 

Jen několik základních surovin stačí na tyto báječně nadýchané rohlíky. S přípravou těsta pomůže domácí pekárna a my pak už jen po vykynutí tvarujeme krásné rohlíčky, které potřeme mlékem, posypeme semínky a upečeme.

2. místo

 

Další rohlíky se odlišují především přidáním majonézy do těsta. S těstem se velmi dobře pracuje a chuť rohlíků je výtečná. Před pečením rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou citrónové šťávy, pak budou krásně lesklé.

3. místo

 

Karlovarský rohlík je odlišný především větším množstvím tuku. Ať už použijeme margarín, máslo nebo sádlo, můžeme se těšit na vláčnou a jemnou chuť. Rohlíky před pečením ještě na několika místech nařízneme, abychom získali typický tvar.

4. místo

 

Pro přípravu tohoto těsta opět použijeme domácí pekárnu. Pokud chceme výživnější rohlíky, část bílé mouky nahradíme celozrnnou nebo grahamovou. Z dobře vykynutého těsta tvarujeme rohlíky, které lze plnit šunkou nebo sýrem a sypat solí a semínky jako je mák, sezam, kmín.

5. místo

 

Vyzkoušejte i další jednoduchý recept na rohlíky, které jsou lehoučké jako peříčko. Před pečením je potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Do druhého dne vydrží, když je budete péct z dvojité dávky.

6. místo

 

Zdravé žitné rohlíky se postarají o delší pocit sytosti. Do těsta se použije velký podíl žitné mouky a aby dobře nakynulo, necháme ho přes noc v lednici. Na lehounkých a velkých upečených rohlících si parádně pochutnáte.

7. místo

 

Honí vás mlsná? Pak si upečte tyto sladké Helenské rohlíky, které můžete obohatit rozličným náplněmi. Připravit můžete sypkou náplň z kakaa, máku, ořechů či kokosu. Po upečení ještě rohlíčky potřeme cukrovým rozvarem.

Upekli jste si hodně rohlíků, ale nestihli sníst, dokud byly opravdu čerstvé? Pak z nich připravte oblíbenou žemlovku, podle následujícího videoreceptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky