7 skvělých rybích pomazánek: Hodí se na chléb k večeři i na chlebíčky pro návštěvu
Rybí pomazánky nejsou složité a patří mezi ty nejoblíbenější. Použít můžeme různé druhy ryb. Nejčastěji využijeme konzervy, ale výborné jsou i čerstvé ryby. Podíváme se na sedm receptů na ty nejoblíbenější rybí pomazánky.
Většina rybích pomazánek je mimo rybu doplněná o lučinu, pomazánkové máslo, majonézu nebo třeba tvaroh. Hodí se je ochutit nakrájenou cibulí či bylinkami , především petrželkou. Rybí pomazánky výborně chutnají k celozrnnému pečivu, které po namazání ještě pěkně dozdobíme zeleninou a bylinkami.
1.
místo
Jednoduchá pomazánka z konzervy tuňáka s chilli příchutí a najemno nakrájenou cibulkou potěší ty, kteří mají rádi pikantní jídlo. Hotovou pomazánku můžeme použít na přípravu chlebíčků nebo mazat na chleby či jiné pečivo a doplnit čerstvou či sterilovanou zeleninou.
2.
místo
Další pálivá rybí pomazánka se připravuje tentokrát z tresky. Pro její přípravu použijeme balení drcené tresky, cibuli a pálivé papričky jalapeňo. Vše propojíme pomocí lučiny, ideálně domácí, připravené z bílého jogurtu a smetany. A na připravenou pomazánku můžeme pozvat návštěvu.
3.
místo
Chutná tuňáková pomazánka je zajímavá tím, že neobsahuje mléčné výrobky ani majonézu. Namísto nich je v ní obsaženo rozmačkané avokádo, které zastane pojící funkci a navíc je velmi zdravé. Můžeme se těšit na dokonalé propojení úžasných chutí.
4.
místo
Pomazánka z tresčích jater je jednou z nejoblíbenějších rybích pomazánek. Zajímavá je nadrobno nakrájenou sterilovanou okurkou, která spolu s cibulkou a tresčími játry přináší specifickou chuť. Nezapomeňme ještě přidat nasekanou petrželku, a hotové chlebíčky můžeme dozdobit zeleninou či snítkou petrželky.
5.
místo
Další z řady rybích pomazánek lze připravit z různých druhů ryb, například ze sardinek. Díky pečlivému rozmixování je pomazánka velmi jemná až našlehaná. Na závěr ji dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, výsledek nás jistě potěší.
6.
místo
Luxusní lososová pomazánka je originální díky použití nasekaného čerstvého kopru. Přidáním smetany a smetanového sýra docílíme jemné a lahodné chuti. Stejně jako ostatní pomazánky i tuto mažeme přednostně na celozrnné pečivo, nakonec ji dozdobíme kousky lososa a snítkou kopru.
7.
místo
Nezapomeňme ani na oblíbenou kombinaci ryby a vajíček. V této pomazánce, ve které je použita tuňáková konzerva a vajíčka natvrdo, je pojivem majonéza a správné ochucení nám zajistí citron, pepř, hořčice a cibule. Vše důkladně promícháme, dáme vychladit a brzy se můžeme pustit do jídla.
Křupavé housky z jednoho pramene
A pokud přemýšlíme, co si k rybičkové pomazánce zakousnout, pak můžeme doporučit kynuté housky z jednoho pramene, které připravíme podle následujícího video-receptu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 druhů domácího pečiva: Podle těchto jednoduchých receptů zvládnou chléb a pečivo i začátečníci
7 skvělých pomazánek, které nezatíží naši peněženku: Využijeme lučinu, jogurt, luštěniny, tofu, zeleninu nebo droždí
7 nejoblíbenějších vajíčkových pomazánek. Osvědčená klasika i moderní odlehčená verze
Komentáře