Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 skvělých rybích pomazánek: Hodí se na chléb k večeři i na chlebíčky pro návštěvu
Zdroj: Top recepty

Rybí pomazánky nejsou složité a patří mezi ty nejoblíbenější. Použít můžeme různé druhy ryb. Nejčastěji využijeme konzervy, ale výborné jsou i čerstvé ryby. Podíváme se na sedm receptů na ty nejoblíbenější rybí pomazánky.

Většina rybích pomazánek je mimo rybu doplněná o lučinu, pomazánkové máslo, majonézu nebo třeba tvaroh. Hodí se je ochutit nakrájenou cibulí či bylinkami , především petrželkou. Rybí pomazánky výborně chutnají k celozrnnému pečivu, které po namazání ještě pěkně dozdobíme zeleninou a bylinkami.

  1. Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
  2. Pomazánka jalapeňo a lá losos
  3. Tuňáková pomazánka s avokádem
  4. Pomazánka z tresčích jater a Lučiny
  5. Jemná rybí pomazánka
  6. Švédská pomazánka
  7. Tuňákovo-vajíčková pomazánka

1. místo

Jednoduchá pomazánka z konzervy tuňáka s chilli příchutí a najemno nakrájenou cibulkou potěší ty, kteří mají rádi pikantní jídlo. Hotovou pomazánku můžeme použít na přípravu chlebíčků nebo mazat na chleby či jiné pečivo a doplnit čerstvou či sterilovanou zeleninou.

2. místo

Další pálivá rybí pomazánka se připravuje tentokrát z tresky. Pro její přípravu použijeme balení drcené tresky, cibuli a pálivé papričky jalapeňo. Vše propojíme pomocí lučiny, ideálně domácí, připravené z bílého jogurtu a smetany. A na připravenou pomazánku můžeme pozvat návštěvu.

3. místo

Chutná tuňáková pomazánka je zajímavá tím, že neobsahuje mléčné výrobky ani majonézu. Namísto nich je v ní obsaženo rozmačkané avokádo, které zastane pojící funkci a navíc je velmi zdravé. Můžeme se těšit na dokonalé propojení úžasných chutí.

4. místo

Pomazánka z tresčích jater je jednou z nejoblíbenějších rybích pomazánek. Zajímavá je nadrobno nakrájenou sterilovanou okurkou, která spolu s cibulkou a tresčími játry přináší specifickou chuť. Nezapomeňme ještě přidat nasekanou petrželku, a hotové chlebíčky můžeme dozdobit zeleninou či snítkou petrželky.

5. místo

Další z řady rybích pomazánek lze připravit z různých druhů ryb, například ze sardinek. Díky pečlivému rozmixování je pomazánka velmi jemná až našlehaná. Na závěr ji dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, výsledek nás jistě potěší.

6. místo

Luxusní lososová pomazánka je originální díky použití nasekaného čerstvého kopru. Přidáním smetany a smetanového sýra docílíme jemné a lahodné chuti. Stejně jako ostatní pomazánky i tuto mažeme přednostně na celozrnné pečivo, nakonec ji dozdobíme kousky lososa a snítkou kopru.

7. místo

Nezapomeňme ani na oblíbenou kombinaci ryby a vajíček. V této pomazánce, ve které je použita tuňáková konzerva a vajíčka natvrdo, je pojivem majonéza a správné ochucení nám zajistí citron, pepř, hořčice a cibule. Vše důkladně promícháme, dáme vychladit a brzy se můžeme pustit do jídla.

Křupavé housky z jednoho pramene

A pokud přemýšlíme, co si k rybičkové pomazánce zakousnout, pak můžeme doporučit kynuté housky z jednoho pramene, které připravíme podle následujícího video-receptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky