Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 levných moučníků: I za málo peněz připravíte chutné pohoštění
Zdroj: Toprecepty

Upéct něco dobrého za málo peněz, to není až tak složité. Vybrané moučníky potěší rodinu i návštěvu, nedají mnoho práce a vyjdou levně. Ať už se rozhodnete pro nadýchaný perník, štrúdl nebo Raffaello, počítejte s úspěchem.

Na některé dobroty, především plné krémů, potřebujeme více dražších surovin a pak jsou snědené během chvilky. Pro následující recepty toto neplatí. Draho nevyjdou, přesto splní požadavek na chutné pohoštění, které sklidí u strávníků úspěch.

1. místo

Tento perník je jedničkou mezi ostatními moučníky. Krásně nadýchaný, jednoduchý a rychlý - přesně takový recept je potřeba mít po ruce. Do těsta patří nasekané vlašské ořechy a švestková povidla.

2. místo

Rychlý a levný moučník s ovocem? Přece bublanina - ať už do ní dáme třešně, švestky, borůvky nebo meruňky, buchta se povede a bude pokaždé trochu jiná. Ovoce použijeme čerstvé, zavařené nebo mražené. 

3. místo

Kynuté buchty, to je klasická česká pochoutka, která potěší každého. Plněné džemem nebo marmeládou jsou výborné a vyjdou levně. Chutnat budou i s tvarohovou, makovou nebo ořechovou náplní. Protože se jedná o kynuté těsto, je třeba počítat s delším časem k přípravě.

4. místo

Závin s jablky je výborným moučníkem, do kterého zužitkujeme jablka, naše domácí a nejdostupnější ovoce. Těst na záviny je nespočet, jedno lepší než druhé. Vybrali jsme závin z jogurtového těsta, které je méně tučné a zároveň rychlé na přípravu. Těsto se netrhá, je krásně jemné a elastické, zkrátka ideální.

5. místo

Recept na hrníčkovou ovocnou buchtu nám nabízí další rychlou a jednoduchou možnost, jak upéct něco sladkého s ovocem. Na plech nalijeme polovinu těsta, krátce zapečeme, pak teprve poklademe ovocem, zalijeme zbývajícím těstem a dopečeme.

6. místo

Těsto na nekynuté koláčky připravíme pouze ze tří surovin, z tuku, tvarohu a hladké mouky. Z těsta vykrájíme čtverečky, které naplníme náplní (tvarohovou, jablečnou, povidlovou, ...), potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme dozlatova. 

7. místo

Buchta Raffaello je sice velmi jednoduchá, na pohled přímo nenápadná, ale jakmile ji ochutnáte, okouzlí vás svou jemností a vláčností. Kouzlo výborné chuti spočívá v posledním kroku. Buchtu, před pečením posypanou strouhaným kokosem, hned po upečení zalijeme smetanou.
 
V našem výčtu jednoduchých a levných moučníků by neměl chybět recept na bábovku. Bábovka se hodí na všední i sváteční chvíle, ale mnoho začínajících hospodyněk má z jejího pečení obavy. Často zbytečně. Ta naše bábovka je určená přesně pro začátečníky a připravuje se podle hrnkového rozpisu.
Máte nějaké další tipy na levné moučníky, které svou chutí nezklamou? Co mívá úspěch u vás doma? Budeme rádi, když nám své tipy napíšete do komentářů pod článek.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky