Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na smažené placky: Pochutnejte si na bramborácích nebo připravte cibuláčky či zelníky
Zdroj: Top recepty

Různé smažené placky jsou jídlem, které poslouží jako součást hlavního chodu a s chlebem mohou být i svačinou na výlet. Nejčastěji připravujeme oblíbené bramboráky, ale existuje řada dalších placek, jejichž výběr jsme pro vás připravili v následujícím článku.

Nejrůznější placky a placičky vám budou chutnat s upečenými nebo uvařenými novými bramborami a zeleninovým salátem. Menší děti nejvíce ocení jako přílohu bramborovou kaši. Pokud chystáte raut pro přátele a rodinu, pak věřte, že budou ze stolu tyto placky mizet jako první.

  1. Staročeské zelníky
  2. Sýrovo - kuřecí placičky
  3. Brokolicové placičky
  4. Cuketový bramborák
  5. Šumavský bramborák
  6. Babčák
  7. Cibuláčky

1. místo

Na křupavé zelníky připravíte těsto ze zelí a brambor, které případně obohaťte o uzeninu nebo osmaženou cibulku. Placky usmažíte na rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají ještě čerstvé se spoustou zeleniny.

2. místo

Tyto šťavnaté placičky z kuřecího masa, nastrouhaného sýru a majonézy jsou alternativou ke klasickým řízkům. Sýr na plackách vytváří křupavou krustičku a jarní cibulka všemu dodá tu pravou chuť, takže si celá rodina parádně pochutná.

3. místo

Další zajímavou alternativou jsou brokolicové placky, které připravíte z předem uvařené brokolice. Díky vmíchanému sněhu z bílků budou placky nadýchané. Pokud přemýšlíte nad ještě zdravější variantou placek, pak můžete tyto či jiné místo smažení upéct v troubě

4. místo

V sezóně cuket nejspíš přemýšlíte, co s nimi. Bývá jich velká úroda a obvykle dorůstají rychleji, než je stíháte zpracovávat. Můžete z nich usmažit tyto placky, které se připravují prakticky stejně jako bramboráky, jen brambory nahradíte nastrouhanou cuketou, ze které dobře vymačkáte přebytečnou tekutinu. 

5. místo

Do našeho přehledu patří i jeden z nejoblíbenějších receptů na bramboráky. V těchto bramborácích je navíc nadrobno nakrájený kořeněný lovecký salám, který dodává plackám svou výraznou chuť a vůni.

6. místo

V sezóně hub si dopřejte tyto voňavé bramboráky, do kterých přidejte podušené čerstvé hříbky. Milovníci hub si ohromně pochutnají. Pokud vás na ně přepadne neodolatelná chuť i mimo sezónu, pak je můžete zkusit z hub sušených.

7. místo

Vyzkoušet můžete také tenké a křupavé cibuláčky z nadrobno nakrájené cibule, šunky a sýru. Cibule ztratí usmažením svou výraznou štiplavost, ale ponechá si jemnější chuť, která se skvěle hodí do smažených placek. Těstíčko nezapomeňte dobře okořenit a výbornou specialitu budete mít brzy hotovou.

A když jsme u smažených placek, připomínáme ještě langoše, na nichž si pochutnáte nejen u stánku s občerstvením, ale připravit si je můžete doma podle následujícího video-receptu:
Znáte další originální placky? Můžete se s námi o tipy podělit do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky