7 receptů se špenátem: Ochutnejte skvělé špenátové palačinky, lasagne nebo gnocchi se špenátem
Někteří mají špenát rádi už od mala, jiným musí chuťové buňky teprve dozrát, aby ocenili toto skvělé jídlo. Rozhodně nám ale špenát nabízí řadu možností, jak ho zařadit do jídelníčku a vykouzlit z něj něco dobrého.
Se špenátem se výborně snoubí chuť sýrů, smetany, česneku a cibule. Kombinovat ho můžeme s knedlíky, brambory i těstovinami. Hodí se i do slaných koláčů, štrůdlů či na pizzu. Do našeho přehledu jsme vybrali ta nejžádanější jídla.
- Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
- Bylinkovo-česnekové kuřecí kousky se špenátem a cizrnou
- Lasagne se špenátem
- Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
- Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
- Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
- Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným
1. místo
Na tuto dobrotu chystáme pohankové palačinky bez mléka a vajec, ale můžeme připravit i klasické palačinky. Hotové palačinky plníme orestovaným špenátem, šalotkou a česnekem promíchaným s ricottou.
2. místo
V tomto jídle se potkávají kousky kuřecího masa, cizrna, špenát, kukuřice a pórek. To vše dochucené česnekem, bazalkou, tymiánem, cibulí a citrónem bude chutnat zejména lidem, kteří hledají odlehčená jídla. Pokrm přesto díky cizrně a kuřecímu masu zasytí.
3. místo
Lasagne plněné špenátem a bešamelem jsou další špenátovou dobrotou, která bude ze stolu rychle mizet. Bešamel je bílá omáčka, která se používá do zapékaných pokrmů, jako jsou právě lasagne nebo suflé či zapékaná zelenina.
4. místo
Těstoviny tagliatelle se špenátem a kuřecím masem voní česnekem a zjemněné jsou sýrem a smetanou. Oblíbená kombinace a poměrně jednoduchá příprava nahrává tomu, abychom tuto dobrotu zařazovali častěji do našeho kuchyňského repertoáru.
5. místo
Brambory zapečené s cibulí, špenátem, kuličkami z mletého masa a smetanou jsou dalším z řady špenátových jídel, které překvapí vynikající chutí. Pustit se do přípravy tohoto jídla mohou i kuchařští začátečníci.
6. místo
Lahodné zapékané jídlo plné jemné chuti smetany a tří druhů sýrů bude vyhovovat všem milovníkům sýrových dobrot. V kombinaci s předem uvařenými gnocchi a spařenými špenátovými listy vše rychle zmizí ze stolu.
7. místo
Výborné bramborové knedlíky plníme orestovanou cibulkou a špenátem spolu s uzeným masem a česnekem. Použít můžeme mražený nebo čerstvý špenát. Na talíři doplníme cibulkou osmaženou na sádle a podáváme nedočkavým strávníkům.
Navíc přidáváme videorecept na oblíbené palačinky, tentokrát dokonce zapečené, se špenátem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Co když bramborové těsto lepí? Stačí použít několik triků našich babiček a vaření knedlíků zvládneme na jedničku
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Komentáře