Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 vydatných polévek: Zahřejí i zasytí v pošmourných a chladných dnech
Zdroj: Toprecepty

Po návratu domů rádi sáhneme po horkém talíři vydatné polévky, která nás brzy rozehřeje a příjemně zasytí. Pro inspiraci vám nabízíme výběr sedmi oblíbených receptů na přesně takové polévky, které vás rozhodně nenechají chladné.

Vydatné polévky vaříme ze zeleniny, luštěnin a masa. K dobré chuti přispívají houby a pokud se k polévce hodí oblíbené zavářkové knedlíčky, pak se určitě máme na co těšit. Vydatnost jídla zajistíme přidáním čerstvého krajíce chleba nebo jiného pečiva. 

  1. Vydatná vločková polévka s česnekem
  2. Gulášová polévka z mletého masa
  3. Klasický ruský boršč
  4. Fazolová polévka rychlá
  5. Bramboračka
  6. Jihočeská kulajda
  7. Drožďové knedlíčky

1. místo

 

Pestře barevná zeleninová polévka zahuštěná ovesnými vločkami láká vůní česneku a zelených natí. Použít do ni můžeme různou kořenovou zeleninu, hrášek i brambory. Její příprava je naprosto jednoduchá, a tak si na ní budete brzy pochutnávat.

2. místo

 

Další sytou polévkou je tradiční gulášová s mletým masem. Uvítají ji zejména muži. K polévce podle tohoto receptu se rádi budete vracet. A pokud jí připravíte více, vůbec to nevadí, protože po rozležení chutná ještě lépe.

3. místo

 

Podle podrobného receptu zvládnete výborný boršč, i kdybyste ho vařili poprvé. Tato hustá polévka ze zelí, červené řepy a hovězího masa se na talíři už jen dochutí zakysanou smetanou, koprem a petrželkou, a hned se může podávat. 

4. místo

 

Použití luštěnin do polévky zajistí její sytost. Ať už uvaříme fazolovou, čočkovou či cizrnovou polévku, těšíme se na vydatné, zdravé a chutné jídlo, které spolu s krajícem chleba lehce zastoupí hlavní chod.

5. místo

 

Mezi vydatnými polévkami najdeme řadu tradičních a oblíbených receptů - mezi ně patří i recept na česnekem a houbami vonící bramboračku. Zelenina, brambory a houby se postarají o výbornou chuť i příjemně plný žaludek.

6. místo

 

Další tradiční polévkou, která zasytí i zahřeje, je kulajda. I když se často najde řada odlišností v jednotlivých receptech, přesto by měla vždy být plná brambor, hub a voňavého kopru, k tomu ji výborně doplní ještě vajíčko.

7. místo

 

Mezi syté polévky patří také ty, ve kterých najdeme knedlíčky. Ať už se jedná o drožďové, játrové či vajíčkové, přispívají k vydatnosti polévky. Pokud v ní je také dostatek zeleniny a navíc třeba těstoviny, čeká nás příjemný chuťový zážitek.

Ještě jste si nevybrali? A co třeba další z oblíbených luštěninových polévek - vyzkoušejte výtečnou čočkovou polévku. S jejím postupem vám poradí následující videorecept:

 

Komentáře

Polévky vypadají všechny moc lákavě .....

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli