Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly jsou u nás stále oblíbenější - můžeme si je koupit hotové i s náplní, ale nejčastěji kupujeme jen placky z jednoduchého těsta, které si sami naplníme podle chuti a možnosti. Pak už je stačí jen ohřát v troubě nebo dát na chvíli na gril.

Tortilly jsou jednoduchým obědem, rychlou svačinou i báječným jídlem na cesty. Podstatné je, čím je naplníme a možností je opravdu mnoho. Tortilly se dají připravovat nejen naslano, ale i nasladko. Pokud je v nich přiměřené množství náplně, snadno je zabalíme a vezmeme s sebou do práce nebo na výlet.

1. místo

Pikantní kuřecí směs se zeleninou je rychle hotová a strávníci budou nadšeni. Náplň je lákavá pro oči - díky paprikám, orestovaným dokřupava, hraje všemi barvami. Směs je doplněná nakrájenou cibulí a česnekem, ochucenou tatarskou omáčkou a svěžím ledovým salátem

2. místo

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme grilovacím kořením a orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou zeleninu a jako dresink použijeme tatarskou omáčku, zakysanou smetanu nebo jen bílý jogurt. Dresink ochutíme hořčicí, pepřem, česnekem a kupovaným nebo domácím kečupem.

3. místo

Příprava náplně do tortilly může být pokaždé trochu jiná, možností je nespočet. Výborně se hodí rajčatové pyré, které přidáme ke kuřecím nudličkám a směs dobře ochutíme - chilli a česnek úplně postačí. Tortillu naplníme nejen kuřecí směsí, ale i čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou.

4. místo

Kromě masa a zeleniny je častou součástí náplní do tortill také sýr - záleží na nás, pro který se rozhodneme. Může to být strouhaný sýr, který s tortillou krátce zapečeme, nebo Niva, která je použitá i v tomto receptu. Nezapomeňte také na olivy, které chuťový zážitek z dobrého jídla ještě umocní.

5. místo

Pokud opravdu spěcháte, můžete vyzkoušet recept na tortilly plněné zeleninou, sýrem a šunkou. Zeleninu krátce osmahneme, paprika musí zůstat křupavá, ochutíme a necháme vychladnout. Do každé tortilly dáme plátek šunky, paprikovou směs, čerstvá nakrájená rajčata a plátky sýra. Po přehnutí zapečeme v kontaktním grilu. Podáváme s dresinkem.

6. místo

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve na zpěněnou cibuli. Ochutíme česnekem a opepříme. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a scezenou kukuřici. Předehřáté tortilly naplníme tepelně upravenou směsí, přidáme zeleninu (rajče, okurku, salát), jogurtový dresink a plátek sýru. Uzavřeme a na pánvi krátce zapečeme.

7. místo

Další příprava je méně obvyklá, ale také chuťově výborná. Navlhčené tortilly potřeme tenkou vrstvou ochuceného másla (s bylinkami a kořením), na máslo dáme najemno nakrájený pórek, šunku, rajče a sýr. přiložíme další tortillu a zapečeme v troubě. Výborná rychlovka je zase trochu jiná a nejlépe chutná po lehkém zchladnutí, když sýr tortilly "zpevní".
Tortilly si může každý naplnit podle svého gusta, pochutná si na nich i vegetarián, který místo masa použije např. tofu nebo uvařené luštěniny. Jednoduchým řešením jsou pikantní fazole z plechovky. Tortillu s kuřecím masem si můžete připravit i podle následujícího videoreceptu.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky