7 receptů s václavkami: Uvařte si polévku, guláš či rizoto a přebytek zavařte
Když rostou václavky, nedá to až tak chození a můžeme mít za chvilku několik košíků plných těchto pěkných hub. Václavky jsou typické houby podzimu, najdeme je v celých trsech v okolí pařezů a kolem stromů. Povrch jejich kloboučků je pokrytý šupinkami a zbarvený do červenohněda. Václavky sbíráme pouze pokud je bezpečně poznáme.
Pro václavky je charakteristická nutnost dostatečně dlouhé doby tepelné úpravy, a to minimálně 20–25 minut. Tyto houby rostou obvykle od září třeba až do listopadu. Používáme pouze kvalitní a zdravé kusy, na kterých nevidíme stopy plísní. Můžeme je naložit do octového nálevu, uvařit z nich výtečný guláš nebo hustou polévku, báječně se hodí do rizot a také třeba na výrobu paštiky.
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr pro vás máme ještě jednu gulášovou inspiraci. Houbový guláš lze uvařit z různých hub, třeba i ze směsi. Václavky jsou jednou z mnoha možností.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý
7 oblíbených jídel, do kterých zpracujeme václavky. Vyzkoušejte nejlepší recepty, které z hojně rostoucích hub připravujeme
Jak upravit václavky? Vařte je alespoň 20 minut a připravte si z nich pikantní guláš, falešnou dršťkovku nebo je naložte
Komentáře