Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalý hrnec je báječný kuchyňský pomocník. Je už na vás, jestli si koupíte lépe vybavený s dalšími funkcemi, nebo jen ten nejobyčejnější se základním vybavením. I ten jednoduchý udělá přesně to, co od něj budete chtít a kvůli čemu se opravdu vyplatí.

Maso z pomalého hrnce je krásně šťavnaté a měkoučké. V pomalém hrnci můžete udělat i poctivý vývar, který se má táhnout za nízké teploty několik hodin, třeba přes noc. Pomalý hrnec se ale hodí všem. Vegetariáni budou nadšeni z jednoduchého vaření luštěnin, které získají tu nejlepší plnou chuť a navíc bez zdlouhavého hlídání a spousty páry v kuchyni.

1. místo

Guláš bez hlídání a míchání, i to je díky pomalému hrnci možné. Všechny suroviny stačí do hrnce vložit a pak jej nechat potřebný čas v klidu pracovat. Jídlo podle tohoto receptu je pikantní a vynikající. Na vás je, jakou zvolíte přílohu - knedlíky, chléb nebo rýži.

2. místo

Řízky z pomalého hrnce? Podle tohoto receptu se připravují brambory a řízky současně, brambory jsou krásně provoněné máslem z řízků, řízky jsou perfektně propečené, maso je pěkně měkounké a obal na nich dobře drží. Maso obalené v trojobalu nejprve zprudka osmažte, aby byl hotový pouze obal, pak řízky položte na brambory do pomalého hrnce a společně nechte prohřívat.

3. místo

Do hrnce dejte nakrájené syrové sádlo, zalijte trochou vody, osolte a hrnec zapněte. Po cca 6 hodinách škvarky slijte přes cedník a nechte trochu vykapat. Pokud budete v druhé polovině vaření škvarky občas míchat, zůstanou pěkně oddělené. Sádlo uložte do sklenic nebo do keramických nádob, nezavařujte je.

Maso osolte a vložte do pomalého hrnce, přidejte ochucenou směs s nakrájenou cibulkou, chilli a rozdrceným česnekem, vše nechte potřebnou dobu vařit. Maso si zachová výtečnou šťavnatost. Omáčku ještě zahustěte a pokrm podávejte s rýží.

5. místo

I na tomto receptu je vidět, jak nám pomalý hrnec ušetří práci. Základ si připravte na sporáku, už kvůli té správné chuti, ale pak vše dejte do pomalého hrnce, zapněte a nechte pracovat. I bez hlídání za několik hodin budete mít luxusní jídlosvíčková je báječná dobrota naší kuchyně, tak proč si její přípravu trochu neulehčit.

6. místo

Do hrnce dejte maso nakrájené na plátky a smíchané suroviny na rajskou omáčku. Koření dejte do čajového vajíčka a zavěste za kraj hrnce. Pokud by byla omáčka řídká, hodinu před dovařením přidejte mouku rozmíchanou v troše vody. Podávejte s těstovinami nebo s knedlíkem.

7. místo

Před samotnou přípravou dodržte potřebné doby naložení prosoleného masa, vše je podrobně popsané v receptu. V den přípravy maso omyjte, potřete tekutým kouřem a dejte na 5–7 hodin do pomalého hrnce, pod něj dejte něco na podložení, mohou to být větší dřevěné třísky

Budeme rádi, když nám napíšete, co vše v pomalém hrnci připravujete, případně jaké postupy se vám nejlépe osvědčily.

Komentáře

Další tipy a triky