Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek patří stejně jako mazanec, jidáše a boží milosti k tradičnímu velikonočnímu pečivu, přesto beránci jsou něčím jiní a výjimeční. Milují je děti a dokáží krásně ozdobit velikonoční stoly. Červená mašlička uvázaná na krku k nim nerozlučně patří.

Hotového beránka stačí pocukrovat a uvázat mu na krček mašličku. Můžete ho také ozdobit čokoládovou polevou nebo krémem, to už záleží na vás. A z které strany začnete beránka krájet? Nejspíš vám to děti nebudou chtít dovolit ... Řezy můžete ještě na talířcích dozdobit kopečkem šlehačky
Klasika z třeného těsta určitě nezklame, videonávod vás provede celým postupem a v závěru na vás bude čekat krásný beránek. Ještě váháte, jakou zvolit formu na beránka? U třeného beránka si dejte záležet na přípravě perfektního sněhu, s kypřením těsta pomůže také prášek do pečiva.

2. místo

Šlehačkový beránek je krásně vláčný, voňavý a na řezu světlý. Vejce vyšlehejte s cukry, přilijte smetanu a přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto dobře a pozvolna propečte, správnou propečenost poznáte pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu beránka. 

3. místo

Žloutky vyšlehejte s cukry a citrónovou kůrou, z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte k žloutkům. Těsto vlijte do formy a při nižší teplotě upečte dozlatova, ještě horkého beránka vyklopte. Můžete ho dozdobit citrónovou polevou.

4. místo

Hrníčkový recept na biskupského beránka je určitě dobrou volbou. Jemné šlehačkové těsto načechrané bílkovým sněhem je doplněné mandlemi, kousky čokolády a kandovaným ovocem, po upečení je krásně nadýchané a voňavé.

5. místo

Hrnkový beránek podle tohoto receptu voní kokosem, ořechy a rumem, součástí těsta je nastrouhaná tyčinka Margot, ořechy před přidáním nasekejte. Jedná se o jednoduchý recept, se kterým si snadno poradí i začátečníci. 

6. místo

Mohl by vás zaujmout i jogurtový beránek podle receptu slavného cukráře. Po upečení je dokonale vláčný a skrývá v sobě pro beránka netradiční mramorování. Polovinu těsta obarvíte kakaem a dochutíte uvařeným espressem

7. místo

Také nedáte dopustit na tvarohové těsto? Pokud milujete vláčné pečivo, mohl by pro vás také tento beránek být skvělou volbou. Do těsta přidejte rozinky, sekané ořechy a kandované ovoce. Nezapomeňte také na kakao a trochu rumu.
U závěrečného videoreceptu můžete zavzpomínat na Velikonoce u babičky. Beránka upečete podle jednoduchého hrnkového receptu, do kterého budete potřebovat smetanu. Video vám mimo jiné ukáže, jak pracovat s dvoudílnou formou.

0:00/ 0:00LIVE

Jaký beránek je váš favorit? Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám pečení povedlo.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky