Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony jsou celoročně dostupné, proto z nich můžeme vařit doslova kdykoliv. Připravujeme z nich výtečné omáčky, dáváme je pod maso, zapékáme je, grilujeme nebo připravujeme jednoduše na kmíně. V našem přehledu najdete nejvyhledávanější recepty se žampiony z našeho webu.

1. místo

Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, maso na větší kousky. Zpěňte cibuli, přidejte další ingredience, ochuťte pepřem a paprikou, zalijte vývarem a duste. Teprve na závěr přidejte do šťávy nakrájené žampiony, povařte a omáčku zahustěte. Podávejte s knedlíkem nebo s rýží.

2. místo

Žampiony se dají plnit ledasčím, pěkné a velké kloboučky si o to přímo říkají. Podle našeho receptu je naplníte podušenou směsí nakrájených nožek s vajíčkem a petrželkou. Povrch ještě posypte strouhaným sýrem a celou dobrotu zapečte v troubě dozlatova.

3. místo

Pečené brambory se nikdy nepřejí, výborně chutnají také s cibulí nakrájenou na proužky a s žampiony. Na ochucení budete potřebovat nejen koření, ale trochu utřeného česneku a hořčice. Pečte v troubě za občasného promíchání

4. místo

Jídla z jednoho pekáčku šetří náš čas i potřebné nádobí. Postup je v tomto případě velmi jednoduchý. Kuřecí stehna upečte na bramborách, pórku a žampionech. Přidejte patřičné koření, ochuťte česnekem a před vložením do trouby vše zalijte ochucenou smetanou, bez té by to nebyla taková dobrota.

5. místo

Maso na houbách, podávané s rýží nebo se šťouchanými bramborami, je naprostou klasikou. Tentokrát použijete koupené žampiony, i když výborné by byly také lesní houby. Na dochucení jídla bohatě stačí kmín a pepř, na zahuštění záklechtka (tzn. trocha hladké mouky rozmíchané ve vodě).

6. místo

Také vykostěná kuřecí stehna zapečená se žampiony a kapií chutnají jedinečně. Správný šmrnc jídlu dodá anglická slanina a nakládaný sýr. Pokrm zapečte pěkně dozlatova a podávejte s pečenými nebo šťouchanými bramborami, třeba jako sváteční oběd.

7. místo

Fazole jsou levné, chutné a výživné. Výborně budou chutnat připravené jako gulášv kombinaci se žampiony, paprikou a pikantními klobáskami. Když přidáte na špičku nože chilli, gulášek bude jaksepatří pikantní. Na závěr ještě rozemněte mezi prsty majoránku a přidejte trochu libečku.

Přírodní plátky masa, v tomto případě z kotlety nebo krkovičky, nakrájené a naklepané z obou stran, ochucené pepřem a paprikou, doplněné žampiony, výborně chutnají s hranolky nebo s bramborovou kaší a oblohou. Pokrm si můžete uvařit podle videa.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky