Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na pokrmy zapečené v troubě: Jsou výtečné a přitom téměř bez práce
Zdroj: Toprecepty

I když nejsou v troubě zapečená jídla příliš pracná, vždy si na nich pochutnáme. Všechny suroviny úhledně nakrájíme a narovnáme do pekáčku, některé z nich předem krátce tepelně upravíme. Zapékat můžeme brambory, zeleninu, houby i maso. Výborné jsou zapečené těstoviny, gnocchi i některé obiloviny.

Pekáček vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem. Zapečené jídlo bude výborně chutnat, když ho před pečením zalijeme ochucenou smetanou s vejci a posypeme strouhaným sýrem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pokrm upečeme dozlatova. Pokud povrch jídla při pečení rychle tmavne, raději ho přikryjeme alobalem, který sundáme až krátce před dopečením, aby se vytvořila zlatavá kůrčička.

  1. Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
  2. Zapečený lilek s hermelínem
  3. Zapečené kuřecí řízky
  4. Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
  5. Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
  6. Zapečený sýrový květák
  7. Zapečené šťavnaté kuřecí maso

1. místo

Brambory zapečené s lilkem a další zeleninou mohou být samostatným hlavním chodem nebo přílohou k masu. Brambory nejprve chvíli povaříme a pak je naskládáme do pekáčku se zeleninou. Vše zalijeme ochucenou smetanou a pečeme v troubě, krátce před dopečením ještě zasypeme povrch strouhaným sýrem.

2. místo

Plátky lilku osolíme a necháme vypotit, pak je krátce opečeme do poloměkka. Do zapékací misky rovnáme plátky sýru, šunky nebo anglické slaniny a Hermelínu. Ochutíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě. 

3. místo

Kuřecí maso je cenově dostupné a jeho příprava je snadná, navíc chuť kuřecího vyhovuje většině strávníků. Podle tohoto receptu rozkrájíme podélně kuřecí řízky, sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a papriku na nudličky. Narovnáme do zapékací misky a doplníme anglickou slaninou. Upečeme v troubě dozlatova. 

4. místo

Gnocchi si v našich domácnostech získaly velkou oblibu. Když si je koupíme jako polotovar, máme je pak hotové doslova během chvilky. Dají se připravit na mnoho způsobů, ale zvlášť chutné jsou v kombinaci se špenátem a sýrem. V pekáčku je zalijeme smetanou ke šlehání a zapečeme.

5. místo

Brambory jsou ideální surovinou k zapékání a přitom je můžeme doplnit nejrůznější zeleninou. Náš recept sází na kombinaci s brokolicí a kuřecím masem. Při vrstvení vše ještě posypeme nivou a zalijeme smetanou, pak jídlo v troubě zapečeme dozlatova. 

6. místo

Květák nám nabízí příjemné chuťové zážitky, ať už ho osmažíme, přidáme do placiček nebo třeba zapečeme. Nejprve ho ale předvaříme, pokrm pak bude dříve hotový a zbytečně se nevysuší. Květák na pekáčku doplníme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou s vejci.

7. místo

Zapékat můžeme také žampióny, tentokrát použijeme sterilované. Naskládáme je do pekáčku společně s pokrájenou slaninou, cibulí, kuřecím masem a strouhaným sýrem. Zapečeme a na závěr ještě zapneme na chvilku gril. Maso je ve výsledku krásně šťavnaté.

Poslední recept je trochu jiný. Jedná se o zapečené palačinky s tvarohovým krémem. Palačinky jsou samy o sobě výborné, ale když je všechny nespotřebujete, můžete z nich vyzkoušet třeba tuto zapečenou specialitu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky