7 receptů na zapečené těstoviny: Milované šunkofleky jsou jednoduché a levné
Zapečené těstoviny známe většinou pod názvem šunkofleky, ale pravdou je, že i když základem jsou vždy těstoviny, další suroviny si můžeme měnit po libosti. Když víme, jak na to, výtečný pokrm se jistě povede. Máme pro vás výběr oblíbených receptů z našeho receptáře, který vás naučí ty nejlepší kombinace.
Tradiční zapečené těstoviny nazýváme šunkofleky a nesmí v nich chybět kromě těstovin samozřejmě uzenina (maso z uzených kostí, šunka). Ovšem těstoviny se dají zapékat na celou řadu rozličných způsobů. Snadno připravíme i verzi pro vegetariány, do které místo šunky využijeme předem tepelně upravený sójový granulát. Přidat lze i nejrůznější zeleninu. Všechny zvolené suroviny navrstvíme do pekáčku a vložíme do trouby. Asi po deseti minutách je zalijeme směsí vajec a smetany nebo mléka. Ke konci pečení lze pokrm ještě posypat strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Pokud si chcete trochu zavzpomínat, mohl by vás zaujmout videorecept, který vám předvede nejen přípravu flíčků k zapékání, ale také jejich domácí výrobu. A jestli nespěcháte, můžete postup vyzkoušet s námi.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta s brokolicí, mrkví, sýrem a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Datlová kari pomazánka/dip
Přidáno před 17 hodinami
Dýňové housky
Přidáno před 17 hodinami
Vajíčková pomazánka pro lenochy (z pečených vajec)
Přidáno před 19 hodinami
Plněné žampióny zeleninou
Přidáno 2. 10. 2024 11:56
Brokolice podle šéfkuchaře
Přidáno 2. 10. 2024 10:37
Přečtěte si Zobrazit více
Šunkofleky zvládne i kuchař začátečník. Máme pro vás 6 tipů na jejich vylepšení
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Jak mlít nebo drtit koření? Čerstvě umleté dá vašim jídlům tu nejlepší chuť a vůni
Komentáře