7 x zelený hrášek v oblíbených receptech: Pochutnejte si na letních jídlech se svěží zelenou barvou
Dozrávající hrášek láká svými zelenými buclatými lusky, abychom ho ochutnali. Výtečný je i jen tak, ale můžeme z ně uvařit výtečné pokrmy. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Zelený chřest s hráškem
- Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
- Hráškový krém
- Kuře na paprice s hráškem
- Tvarůžkové těstoviny zapečené se slaninou a hráškem
- Polévka z cukety, sýru a hrášku
- Cuketa s mrkví a hráškem v omáčce s Nivou
1. místo
Připravte si svěží zelené jídlo z orestované šunky, jarní cibulky, jen zlehka prohřátého křupavého zeleného chřestu, hrášku a vše dochuťte čerstvou petrželkou. Toto jídlo vám bude skvěle chutnat jako příloha k rybě nebo s opečenou bagetkou.
2. místo
I když se na první pohled nemusí zdát, přesto si na tento jednoduchý recept mohou troufnout i kuchařští začátečníci. Rychlou omáčku se zeleným hráškem podáváme s na cibulce orestovanými kousky kuřecího a dobře uvařenou rýží.
3. místo
Hráškový krém s příjemně nasládlou chutí nadchne zejména děti, ale rozhodně si na něm pochutnají i dospělí. Opečte k němu křupavé krutónky nebo ho ozdobte orestovanou cibulkou a výsledná chuť bude prostě dokonalá.
4. místo
Skvělé kuře na paprice zpestřené o čerstvě vyloupaný hrášek je další dobrotou, na které si určitě pochutnáte. Podávejte s rýží, knedlíkem, těstovinami či bramborovými noky, a dozdobte čerstvými bylinkami.
5. místo
I do zapékaných jídel se hrášek skvěle hodí. V zapékaných těstovinách se o výraznou chuť postarají olomoucké tvarůžky, česnek a slanina. Hrášek přidá svěží chuť a zelenou barvu. A smetana s vejci vše zjemní a propojí.
6. místo
Letní polévka z cukety a sýru, doplněná o mladý zelený hrášek, vám určitě bude chutnat. A co teprve, když si k ní zakousnete dokřupava opečené krutónky. Polévka je jednoduchá a rozhodně bude chutnat i malým strávníkům.
7. místo
Orestovaná zelenina patří mezi jednoduchá letní jídla, na kterých si nejlépe pochutnáte, když použijete čerstvě sklizené suroviny. Zeleninu propojte smetanovo-nivovou omáčkou a vše bude výborně chutnat s uvařenými novými bramborami.
Komentáře