Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinka je pro mnoho lidí jen obyčejný krajíc chleba, opečený dozlatova na tuku, potřený česnekem. Je jednou z nejčastějších večeří studentů, rychlým pokrmem pro rodinu, ale i luxusním pohoštěním pro nečekanou návštěvu.

Starší chleba, který bychom už nespotřebovali, můžeme využít k přípravě topinek. Nejčastěji je podáváme potřené česnekem nebo pikantní pomazánkou. Topinky můžeme obložit masem a zeleninou či pokrájet do polévky jako krutony. 

4 způsoby, jak připravit topinky

Chleba nakrájíme na stejně silné krajíce:

  1. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a topinky z obou stran opečeme do červena. Osušíme je papírovou utěrkou. Ještě horké je natřeme česnekem.
  2. Plátky chleba potřeme z jedné strany sádlem a namazanou stranou položíme na horkou pánev. Topinky opečeme z obou stran. Potřeme česnekem a osolíme.
  3. Krajíčky chleba rozpůlíme a vložíme do topinkovače. Po dosažení potřebné barvy chléb vyjmeme a potřeme česnekem, popřípadě trochou sádla.
  4. Chléb opékáme na rozpálené plotně nebo na pánvi - bez tuku, na sucho. Po upečení topinky potřeme sádlem s lisovaným česnekem a osolíme.

Jedním z jednoduchých receptů jsou rajčatové topinky. Na postup jejich přípravy se můžete podívat v našem videu:

Po opečení topinky jíme samostatně nebo natřené pomazánkou, masovou nebo zeleninovou směsí, nebo bohatě obložené masem, dušenou i syrovou zeleninou a vejci.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky