Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Zdroj: Top recepty

Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.

Pokud máme dostatek pěkně vyzrálých rajčat, pustíme se do přípravy jednoduché rajčatové pomazánky. Recept není příliš pracný, budou nám na něj stačit pouze tři suroviny - česnek, rajčata a sůl, která se postará o konzervaci. 

Jak připravit pomazánku

Příprava pomazánky je záležitostí chvilky:
  • Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
  • Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
  • Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
  • Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
  • Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
  • Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
  • Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.

Jak využít pomazánku

Hotový výrobek používáme do různých pokrmů, kterým dodá dobrou chuť a výraznější barvu. Hodí se i do polévek a omáček, na pizzu, do karbanátků a nejrůznějších pomazánek. Přidáváme ho do jídel, která se tepelně zpracovávají i do těch, které se nevaří. Nejjednodušší použití je pomazánku v tenké vrstvě namazat na topinky nebo chléb s máslem.
Rajčatová pomazánka s česnekem je velmi vhodná do luštěninových jídel, kterým dává výbornou chuť. Uplatní se do pokrmů z čočky, cizrny, fazolí nebo hrachu.  

 

 

 

Komentáře

Na kilo rajčat 30 dkg česneku je šílený, všechno mám zkažený, je to na vylití do hajzlu!!! Nedá se to ani olíznout, upadne vám huba! To je teda ale recept!!!:-Q:-O;-(:-//

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky