Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí pomazánky mají mnoho příznivců a není divu. Báječně chutnají a hotové jsou během chvilky. Zvlášť tuňáková pomazánka je lahodná a žádaná. Poradíme vám, co do ní přidat, aby získala ještě jiný a jedinečný chuťový rozměr.

Rybí pomazánky výborně chutnají na chlebu, ale hodí se i k obyčejným rohlíkům. Můžeme je mazat na celozrnné pečivo nebo na chlebíčkovou veku. Jsou vhodné k večeři i jako pohoštění pro návštěvu. Osvědčeným postupem je doplnit rybí pomazánku citrónovou šťávou, nakrájenou cibulí a naťovou petrželí. Poradíme ale ještě něco dalšího.
Suroviny na tuto rybí pomazánku doplňte malým přídavkem kaparů, ty jí dodají příjemnou svěží a lehce slanou chuť. Nezapomeňte přidat trochu dijonské hořčice, která pomazánku ještě o stupeň pozvedne.
  1. Na základní dávku pomazánky si připravte 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, 1 vaničku lučiny (200 g), 2 vajíčka natvrdo, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíci kaparů, 1 lžičku kari (podle chuti), petrželku, sůl a pepř.
  2. Tuňáka nechte okapat. Pak jej rozmačkejte a smíchejte s ostatními surovinami.
  3. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. 
  4. Pomazánku namažte na chléb nebo na bílé pečivo. Můžete ji také naservírovat do misek a ozdobit zeleninou nebo doplnit zeleninovým salátem. 

Pomazánku s kapary připravíte podle názorného videa:

Podívejte se ještě na další oblíbené recepty na rybí pomazánky.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky