Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy patří ke stálicím našich kuchyní a je častým moučníkem k odpolední kávě, k pohoštění pro návštěvu nebo k svačince pro děti. Skládá se z jemného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové polevy.

Tvaroh v moučnících bývá na rozdíl od tvarohových náplní do buchet a koláčů jemný - ve spojení s našlehaným máslem a cukrem nebo šlehačkou vznikne lehký krém, který dodá dezertu nadýchanost. Poradíme vám, jak toho dosáhnout:

Jaký tvaroh patří do Míša řezů

Hustý tvaroh můžeme hned zpracovat, ten řídký necháme prokapat přes plátýnko:

  • Použijeme tučný nebo polotučný tvaroh z vaničky i z fólie, který je nejjemnější  - domácí tvaroh je totiž hrudkovitý a využijeme ho spíše ve slané kuchyni. Tvaroh přidáme do ušlehaného másla s cukrem. Lehčí variantu krému získáme z ušlehané šlehačky s cukrem, do které vmícháme při nízkých otáčkách tvaroh.
  • Řídký tvaroh smícháme s kysanou smetanou a vložíme do látkového ubrousku do cedníku. Necháme ho vykapat na lince. Tvaroh v ubrousku pak jemným tlakem vymačkáme a přendáme do misky, ve které jsme ušlehali máslo s cukrem nebo šlehačku. Vymícháme jemný krém.

Dostali jste chuť na Míša řezy? Vyzkoušejte jejich přípravu podle našeho videa:

 

Komentáře

Další tipy a triky