Jak připravit lahodné tvarohové knedlíčky. Užijte si letní ovocné mlsání
Tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou nebo čerstvým ovocem a šlehačkou - to je letní dobrota, které odolá jen málokdo. Stačí nám několik surovin a během chvilky knedlíčky můžeme chystat na talíře.
Každý známe nějaký osvědčený recept na knedlíky. Je jich celá řada. Jednou z možností je udělat malé tvarohové knedlíčky. Tuto letní specialitu pak už jen přímo na talíři dochutíme ovocem, které zrovna máme k dispozici. Fantazii se meze nekladou, ale protože se blíží sezóna jahod, tak určitě neodoláme této osvědčené variantě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit tvarohové knedlíčky
Základem těsta na knedlíčky je měkký tvaroh. K němu přidáme vejce, špetku soli a podle daného receptu mouku, krupičku či strouhanku. Zpracujeme měkké těsto, které necháme asi hodinu odležet. Pak už jen tvarujeme malé knedlíčky, které obalíme v krupičce. Knedlíčky vhodíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Rozkrojením jednoho knedlíčku zkontrolujeme, zda jsou opravdu dobře uvařené. Po uvaření je vytáhneme, necháme okapat a rovnou dáváme na talíř.
Knedlíčky v ovocné omáčce
Hotové knedlíčky ochutíme ovocnou omáčkou. Základem je podusit ovoce s troškou vody a cukru a následně umixovat dohladka ponorným mixérem. Ovocnou omáčku připravíme z jahod, meruněk, borůvek či jablek. Na závěr ji ještě můžeme vylepšit přidáním smetany či pudinku.
Knedlíčky s ovocem
Knedlíčky lze také podávat s čerstvým, mraženým či kompotovaným ovocem. Na talíři je dozdobíme šlehačkou a podle potřeby posypeme cukrem moučkou. Sladká pochoutka je během chvilky připravená a můžeme ji servírovat na stůl.
Můžeme vymyslet i řadu dalších zajímavých kombinací - třeba knedlíčky obalované v perníku nebo odlehčenou variantu z kokosové mouky, která je posypaná mákem. A pak už si jen pochutnáváme na neodolatelné dobrotě spolu s naším oblíbeným ovocem.
Komentáře
28. 5. 2022 09:33