Jak připravit nejlepší tvarohovou pomazánku. Máme ji hotovou během chvilky, přitom je zdravá a vynikající
Tvarohové pomazánky jsou výborným a zdravým jídlem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Dopřát si je můžeme k snídani, svačině či večeři běžného dne. Své místo mají i na návštěvách, oslavách a večírcích, kde s nimi připravujeme chlebíčky či jednohubky.
Tvaroh v kuchyni
Tvaroh je velmi výživný mléčný výrobek. Je bohatý na bílkoviny, vitamíny i minerální látky. Lze ho dobře využít jak pro sladká jídla, tak do slaných jídel. Výborně se hodí i do oblíbených pomazánek, které rychle vytvoříme z několika málo surovin. Základem pomazánky je tvaroh, pak už je ale mnoho variant podle toho, jaké další ingredience použijeme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tvarohová pomazánka se zeleninou
Tvarohovou pomazánku doplníme čerstvou, případně sterilovanou zeleninou. Pozitivní přínosy pomazánky tím ještě zvýšíme. Výrazné barvy zeleniny budou navíc krásně lahodit oku. Běžně se používá nastrouhaná mrkev, celer a ředkvička. Najdeme ale také recepty s kukuřicí, křenem či červenou řepou.
Tvarohová pomazánka se sýrem
Milovníci sýrů si pomazánku vylepší měkkým, tvrdým či poloměkkým sýrem. Mezi měkké sýry, které se jen vmíchají, patří cottage, žervé, lučina, či tavený sýr. Do další skupiny patří sýry jako parmezán, eidam, gouda, mozzarella a hermelín. Ty nakrájíme nebo nastrouháme na požadovanou konzistenci a poté opatrně vmícháme do pomazánky.
Tvarohové pomazánky s bylinkami
Bylinky přináší zajímavou, často i šťiplavou, chuť. Pro zdraví mají také pozitivní přínos. Využití do pomazánky najde petržel, pórek, jarní cibulka, pažitka, řeřicha či medvědí česnek. Bylinky najemno nasekáme a přidáme do misky k dalším surovinám.
Nakonec už stačí doplnit pomazánku vhodným pečivem. Nejlépe bude chutnat s čerstvě upečeným a voňavým domácím chlebem, rohlíky, dalamánky, bagetkami či houskami. Na stůl přidáme ještě další zdravou zeleninu a výborné jídlo máme připravené.
Komentáře