Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder Pingui je chutná svačinka, kterou tvoří kakaový piškot, tvarohový krém s tenkou a křupavou vrstvičkou čokolády, a s čokoládovou polevou. Dobrotu můžeme připravit jako tyčinky nebo jako zákusky a řezy.

Kinder Pingui je sladká pochoutka, která se podává chlazená. Podobá se dezertu Kinder mléčný řez nebo Míša řezy. Má jen pár mírných odlišností - například tenkou vrstvu čokolády uprostřed krému. Jak připravit tyčinky v odlehčené variantě?

Kinder řezy v odlehčené variantě

Takovou zdravou pochoutku si může dopřát každý - dítě i dospělý:
  • 3 žloutky ušleháme se 2 lžícemi umělého sladidla (Erithritol, Xylitol apod.) a 2 vrchovatými lžícemi kakaa do nadýchaného krému, do kterého stěrkou vmícháme sníh ze 3 bílků. Na plech klasické velikosti, vyložený pečicím papírem, rozetřeme těsto. Plech vložíme do trouby, rozehřáté na 165 °C. Upečený plát převrátíme na podnos a sejmeme papír.
  • Než plát vychladne, ušleháme 250 ml 33% šlehačky se sladidlem do husté pěny, přidáme 250 g tvarohu a důkladně šleháme, dokud nezískáme hustý, jemný krém. Připravíme si čokoládu, kterou budeme rozehřívat ve vodní lázni - 100 g čokolády na vaření, nalámané na kousky, nasypeme do rozehřátého másla (z kostky ukrojíme 1 cm). Metličkou vymícháme polevu.

Jak vytvarovat tyčinky Kinder Pingui

Klademe důraz na správné vrstvení ingrediencí:

  • Plát těsta rozkrojíme napůl. Jednu polovinu plátu natřeme polovinou tvarohového krému a necháme chvíli v lednici. Pak na krém nakapeme čokoládu (pokud mezitím ztuhne, rozehřejeme ji). Stěrkou čokoládu opatrně roztáhneme do tenké vrstvy a moučník dáme opět vychladit. Naneseme druhou vrstvu krému a na ni přiklopíme druhou polovinu korpusu spodní stranou nahoru. Mírně přimáčkneme a vychladíme.
  • Na moučník naneseme rozehřátou čokoládovou polevu a necháme ho před krájením ztuhnout. Jinou možností je máčet celé tyčinky v čokoládě (vyžaduje tuhý krém) nebo je naskládat na mřížku a polít čokoládou pomocí lžíce. Vychladlou polevu můžeme našrafovat zbylou čokoládou nebo posypat karamelovými burizonky.

Vychlazenému moučníku odkrojíme okraje ostrým nožem, který po každém řezu otřeme do ubrousku. Korpus rozřízneme po délce uprostřed a pak napříč přes středový řez nakrájíme úhledné hranolky

Mezi lidmi koluje mnoho receptů na Kinder Pingui, a tak si můžeme najít svou vlastní úpravu dezertu - například řezy s kokosem, na jejichž přípravu se můžete podívat v našem videu:

Sladké drobečky

Středová tenká vrstva čokolády je pro mnoho lidí problém - proto ji mohou s klidem vynechat. Pokud se nechceme čokolády vzdát, nasekáme ji na malé kousky nebo nastrouháme na hobliny a zamícháme do tvarohového krému, který natřeme mezi dvě vrstvy piškotu. Zákusek podáváme vychlazený.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli