Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin je velmi osvědčený tradiční dezert, kterým vždy potěšíte každou návštěvu. Výhodou je jeho jednoduchost, navíc je ideální pro začínající kuchaře. V tomto jednoduchém přehledu se dozvíte 3 typy nejznámějších těst na závin.

Pokud vybíráme jednoduchý dezert s jablky, ve většině případů skončíme u oblíbené klasiky všech strávníků a tou je jablečný štrúdl. Nemusíme ale vždy sáhnout po listovém těstě, právě naopak, můžeme si jej připravit tak, jako to dělaly dříve i naše babičky.

Tažené záviny

Tažený štrúdl charakterizuje tenká vrstva vytaženého těsta, která po zavinutí drží jablečnou náplň pohromadě. Aby šlo těsto dobře vytáhnout, je potřeba dobře vypracovat a nechat dostatečně dlouho odpočinout v odpovídajících podmínkách.

Kynutý závin

Na tento závin si připravíme klasické kynuté těsto s kváskem, které necháme vykynout a poté na plát těsta bohatě klademe nahrubo nastrouhaná jablka. Závin můžeme doplnit také rozinkami, nasekanými ořechy a skořicovým cukrem.

Jogurtový závin

Hledáme-li rychlé těsto na štrúdl a nemáme po ruce listové, skvělou alternativou je jogurtové těsto. Je bleskurychle hotové, ingredience na jeho výrobu má v lednici vždy prakticky každý a chutná báječně

Záviny jsou skvělou variantou rychlého moučníku. Báječný a rychlý závin z jogurtového těsta si můžete vyzkoušet také podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky