V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Toustový chléb je výborná výchozí surovina pro přípravu večeří nebo svačin. Chutnější je samozřejmě opečený a doplněný sýrem, zeleninou, šunkou a dalšími potravinami. Záleží jen na nás, s čím ho zkombinujeme.
K opečení toustového chleba máme několik možností. Záleží na vybavení naší kuchyně a na zkušenostech s přístroji. Hlavní zásada je, že chléb bychom neměli spálit ani vysušit. Jedině tak si na něm opravdu pochutnáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V čem a jak opékat toustový chléb
Máme pro vás několik tipů:
- Nejběžnější je pánev, tu má doma asi každý. Pánev potřeme tukem nebo trochu tuku na pánvi rozpálíme, ztlumíme částečně plamen a vložené plátky opečeme z každé strany do takové barvy, která nám vyhovuje.
- Plátky chleba můžeme opékat v opékači topinek. Zde je výhoda, že se opéká nasucho, takže nepotřebujeme tuk. Opékač nastavíme podle toho, jak moc nebo méně opečené plátky mají vyskočit.
- Také toustovač je vhodný k opékání chleba. Zde je výhodnější opékat už naplněný chléb. Abyste nemuseli toustovač po opékání čistit, podívejte se na šikovnou vychytávku s vloženým pečicím papírem.
- V klasické troubě na plechu opečeme naráz větší množství plátků, což je výhodné, když máme hosty nebo hodně hladových krků. Plátky chleba pokládáme na pečicí papír, povrch můžeme stříknout olejovým sprejem. Pečeme při střední teplotě a krátce.
- Také klasický nebo kontaktní gril opečou náš toustový chléb kvalitně, navíc na něm vyrobí hezké proužky. Zvolíme střední teplotu, abychom chléb nespálili nebo naopak nevysušili.
Opečený toustový chléb můžeme jako veku namazat pomazánkami, obložit uzeninou, sýry nebo zeleninou. Ať vám chutná!
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čištění toustovače není zrovna příjemná práce. Tato jednoduchá vychytávka vám zaručeně pomůže
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Komentáře