V čem obalit vanilkové rohlíčky? Úžasné voňavé cukroví dotvoříme nejlépe domácím vanilkovým cukrem
Už z názvu vanilkových rohlíčků je jasné, že mají něco společného s vanilkovým cukrem. Použít ho můžeme i do těsta, ale svůj název rohlíčky získaly díky obalování v tomto voňavém sladkém pokušení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Do čeho balit vanilkové rohlíčky
- Cukr moučku smícháme se zakoupeným vanilkovým cukrem.
- Doma vyrobený vanilkový cukr ochutíme pomocí vanilkového lusku. Jeho výroba ale obvykle trvá několik týdnů, aby byl cukr dostatečně provoněný, a tak je třeba s jeho přípravou předem počítat.
- Použít můžeme i vanilínový cukr, který obsahuje syntetické aroma, stejné jako vanilka.
Kdo si vyráběl vanilkový cukr doma, určitě potvrdí, že má výraznější a příjemnější aroma než ostatní varianty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak obalovat vanilkové rohlíčky
Do misky dáme dostatečné množství cukru a po upečení rohlíčků se pustíme do obalování. Obalujeme jen jemně, aby cukr vytvořil na rohlíčcích slabou vstvičku. Hotové rohlíčky rovnáme do připravené nádoby tak, abychom z nich neopatrnou manipulací cukr zbytečně nestírali.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejkřehčí a nejchutnější vanilkové rohlíčky, aby se staly vaší chloubou
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Lahodné vanilkové rohlíčky, tentokrát bez použití ořechů. Oblíbené cukroví připravíme jednoduše a rychle
Komentáře