Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušené ovoce je skvělou svačinkou, ideální na cesty či na výlet. Pro mnoho rodičů se stalo zdravou alternativou pro děti, namísto přeslazených cukrovinek. Sušení je jedním z nejstarších druhů konzervace.

Sušené ovoce můžeme buď koupit v obchodech nebo také snadno nasušit v pohodlí domova pomocí trouby, radiátoru či přímo v sušičkách na ovoce. K sušení vybíráme vždy ovoce šťavnaté a sladké, aby mělo co nejlepší chuť i po vysušení.

Jak skladovat sušené ovoce

Pozornost je potřeba věnovat vždy uskladnění sušeného ovoce, abychom se vyvarovali případnému napadení škůdci. Podívejte se na základní doporučení pro skladování:

  • Ovoce doporučujeme ukládat do skleněné nádoby, která má dobře uzavíratelné šroubovací víčko. Čím méně kyslíku do sklenice bude proudit, tím lépe.
  • Sklenice s ovocem ukládejte na chladné, suché a tmavé místo. Během parného léta ovoce skladujte třeba i v lednici, naopak v zimním čase postačí spíž.
  • Dávejte pozor, aby se k ovoci nedostali škůdci, pravidelně proto sklenice kontrolujte.
Sušené ovoce můžeme jíst samostatně nebo ho přidávat do různých pokrmů. Báječně chutná v zapečených sušenkách z ovesných vloček či v pečené granole. Inspirujte se rychlým videoreceptem na lahodné sušenky.
Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky