V čem vařit marmeládu? Vsaďte na kvalitní a především nepoškozené nádobí
Marmeláda každoročně obsadí značnou část našich špajzek, protože je jednou z nejoblíbenější možností, jak zpracovat sezónní ovoce. V čem ale lahodné marmelády vařit, abychom byli s výsledkem spokojeni?
Uvařit marmeládu zvládne každý začátečník. Důležitá je čistota kuchyňských pomůcek i zavařovacích sklenic, správný postup a v neposlední řadě i kvalitní a dobře zvolené nádobí, ve kterém marmeládu vaříme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V jakém nádobí vařit marmeládu
Přinášíme vám tipy, v jakém nádobí lze připravit jakýkoliv druh marmelády:
- Hrnec se silným dnem je naprostou klasikou. Nejlepší jsou hrnce nerezové, marmeládu však připravíte v jakémkoliv lepším hrnci. Jen dejte pozor, aby nebyl uvnitř nijak poškozen.
- Menší várky marmelády bez obav připravíte na pánvi. Jedná se o skvělý způsob, jak rychle a efektivně zpracovat malé množství ovoce.
- Pomáhá vám s pečením domácí pekárna? Pak pro vás máme skvělou zprávu, protože v ní můžete snadno a bezpracně uvařit jakoukoliv marmeládu.
S pomocí jakého nádobí zpracováváte sezónní ovoce nejen do marmelád vy? Podělte se s ostatními o přínosné tipy v komentářích a uvařte si podle našeho videonávodu oblíbenou rybízovou marmeládu:
Komentáře