Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda každoročně obsadí značnou část našich špajzek, protože je jednou z nejoblíbenější možností, jak zpracovat sezónní ovoce. V čem ale lahodné marmelády vařit, abychom byli s výsledkem spokojeni?

Uvařit marmeládu zvládne každý začátečník. Důležitá je čistota kuchyňských pomůcek i zavařovacích sklenic, správný postup a v neposlední řadě i kvalitní a dobře zvolené nádobí, ve kterém marmeládu vaříme.

V jakém nádobí vařit marmeládu

Přinášíme vám tipy, v jakém nádobí lze připravit jakýkoliv druh marmelády:

  1. Hrnec se silným dnem je naprostou klasikou. Nejlepší jsou hrnce nerezové, marmeládu však připravíte v jakémkoliv lepším hrnci. Jen dejte pozor, aby nebyl uvnitř nijak poškozen.
  2. Menší várky marmelády bez obav připravíte na pánvi. Jedná se o skvělý způsob, jak rychle a efektivně zpracovat malé množství ovoce.
  3. Pomáhá vám s pečením domácí pekárna? Pak pro vás máme skvělou zprávu, protože v ní můžete snadno a bezpracně uvařit jakoukoliv marmeládu.

S pomocí jakého nádobí zpracováváte sezónní ovoce nejen do marmelád vy? Podělte se s ostatními o přínosné tipy v komentářích a uvařte si podle našeho videonávodu oblíbenou rybízovou marmeládu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky