Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčkový salát podle ČSN: Chutná klasika k pečivu nikdy nevyjde z módy
Zdroj: Toprecepty

Vaření podle norem je vždy sázkou na jistotu. Můžeme se totiž bez obav spolehnout na léty prověřené recepty, jejichž výsledkem jsou dokonale chutné pokrmy. Vajíčkový salát je jedním z nich. Připravíte si ho s námi?

S blížícím se jarem se můžeme opět těšit na větší množství domácích vajec. Ty snadno zpracujeme do těst a pokrmů, využití však najdou také ve vajíčkovém salátu, který je skvělý nejen na chlebíčky, ale i jen tak s rohlíkem na svačinu či k večeři.

Jak připravit vajíčkový salát podle ČSN

Na 1 kg vajíčkového salátu budete potřebovat 9 uvařených vajec, 200 g uvařených a oloupaných brambor, 180 g sterilovaných okurek, 80 g cibule, 160 g majonézy, 55 g hořčice, 15 g octa, sůl a mletý pepř podle chuti.

  1. Natvrdo uvařená vajíčka společně s uvařenými a oloupanými bramborami a kyselými okurkami nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli nakrájejte najemno.
  2. Majonézu smíchejte s hořčicí, octem, mletým pepřem a solí.
  3. Směs vajec a zeleniny jemně promíchejte s ochucenou majonézou.
  4. Hotový vajíčkový salát dejte vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.

Tip: Vajíčka, brambory a okurky můžete krájet na nudličky nebo větší kousky. Pokud má však salát sloužit k vrstvení na chlebíčky, volte malé kostičky kvůli soudržnosti.

Vajíčkový salát je oblíbený pro svou chuť - vejce dokonale doplňuje slaný a příjemně sladkokyselý nádech. Jeho podob však existuje nespočet, inspiraci na zase trošku jiný vajíčkový salát tak můžete najít i v našem názorném videoreceptu:

Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů

Komentáře