Hledáte nové nápady na vánoční cukroví? Inspirujte se zahraniční kuchyní
Zahraniční kuchyně je skvělým místem, kde se inspirovat, pokud letos chcete připravit pár kousků nového cukroví. Přinášíme vám proto několik tipů na zahraniční sladkosti, o které můžete letos rozšířit váš repertoár cukroví.
Cukroví by mělo být maximálně na dvě sousta, a to především z toho důvodu, abychom z tácku mohli ochutnat co nejvíce druhů. Děláte ale pořád dokola ty stejné druhy, a chcete letos nějakou změnu? Tak pokračujte ve čtení tohoto článku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Inspirace na cukroví ze zahraničí
Některé z vybraných cukrovinek se tradičně v daných zemích o Vánocích připravují, některé ne. Nic vám ale nebrání v tom, si je ve vánočním čase připravit.
- Americké crinkles: Pokud alespoň trochu sledujete sociální sítě, tyto malé popraskané sušenky jste jistě zaregistrovali. Před pečením se kuličky těsta obalují v moučkovém cukru, díky kterému sušenky během pečení získají svůj ikonický popraskaný vzhled.
- Anglické mince pies: Malé koláčky vám mohou na první pohled připomínat naše linecké cukroví. Také se připravují ze světlého křehkého těsta, z kterého vykukuje červená barva, avšak v případě mince pies to není marmeláda, ale směs sušeného ovoce s alkoholem.
- Francouzské madlenky: Malé měkké mušličky s citrónovou příchutí se ve Francii nejčastěji podávají se šálkem čaje nebo kávy pro návštěvu. Vzhledem vypadají jako naše pracny, takže pokud doma máte formu na pracny, můžete madlenky upéct v ní.
- Italské biscotti: Biscotti, neboli sušenky, jsou velmi oblíbeným italských sladkým pečivem, takže je koupíte i ve větších supermarketech u nás. Tyto křupavé plátky s mandlemi si však můžete upéct doma ze snadno dostupných surovin.
- Německé štóly: Tak jako u nás tradiční vánočka, v Německu malého Ježíška zavinutého v plenách symbolizuje vánoční štóla. Inspirovat se jí můžete i při pečení cukroví, a snadno tak připravit její mini verzi z nekynutého těsta.
- Polské krówki: Krówki jsou malé karamelky z cukru, másla a mléka, které milují nejen Poláci, ale i my. Zvenku jsou tvrdé a křupnou, uvnitř ale mají měkkou strukturu. V obchodech se dají koupit v několika příchutích, doma si je připravíte za pár minut.
- Turecký med: Ačkoliv byste to možná nečekali, tento nesmírně slaďoučký pokrm se tradičně jí o vánočních svátcích v Itálii. U nás se nejčastěji kupuje ve stáncích na různých poutích, doma si ho ale připravíte snadno, a to pouze ze čtyř surovin.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Mini štóly jako cukroví: Z tvarohového těsta jsou neuvěřitelně vláčné a vydatně posypané cukrem se rozplývají na jazyku
30 nejoblíbenějších druhů cukroví: Od perníčků přes linecké až po kokosové kuličky!
Desatero rad na téma vánoční cukroví: A tak zase po roce, budou tady Vánoce
Komentáře