Podvodnice na vánočním stole: Netradiční cukroví s jedinečným procesem přípravy
Připravte originální vánoční cukroví z kynutého těsta, které vás překvapí svou jemností a zajímavou přípravou. Podvodnice jsou lahodně křehké a netradiční technika kynutí těsta pod vodou jim dodává punc originality. Jak na ně?
Vánoční přípravy zahrnují nejen pečení perníčků či vanilkových rohlíčků, ale také objevování nových receptů, které zaujmou vzhledem i chutí. Pokud chcete zaujmout rodinu a přátele, zkuste cukroví, které kyne pod vodou. Tento starý a málo známý trik dává těstu mimořádně jemnou strukturu a zajistí, že podvodnice budou na stole opravdovou delikatesou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se pečou podvodnice
Tajemství tohoto receptu spočívá v kynutém těstě. Důležitým krokem je správná příprava těsta, kdy se nechává kynout ponořené ve studené vodě. Tento postup těsto stabilizuje a výsledné cukroví je nejen křehké, ale i úžasně nadýchané.
- Na jednu dávku cukroví si připravte 400 g hladké mouky, 300 g másla, špetku soli a kvásek, který se skládá z 30 g droždí, 1 lžičky cukru a 6 lžic vlažného mléka. Na obalení použijte moučkový a vanilkový cukr.
- Z mléka, droždí a cukru nechte vzejít kvásek.
- Mouku a sůl smíchejte, přidejte změklé máslo a vzešlý kvásek. Vypracujte těsto, ze kterého vytvarujte kouli, tu uložte do hrnce se studenou vodou alespoň na 2 hodiny. Koule těsta musí být zcela potopená.
- Vykynuté těsto osušte a rozválejte na placku, ze které vykrájejte různé tvary.
- Upečte v troubě, rozpálené na 180–200 °C, dorůžova. Během pečení se těsto hezky nafoukne.
- Ještě horké obalujte v moučkovém cukru a nechte několik dní uležet.
Podvodnice jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí přidat do svého repertoáru neobvyklé vánoční cukroví. Nejenže vypadají skvěle, ale jejich příprava i pečení přináší jedinečný zážitek. Vyzkoušejte tento originální recept a užijte si sladké Vánoce plné překvapení.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře