Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční zobání pro chvíle pohody: Z jakých surovin si ho připravíme
Zdroj: Pixabay - Picdream

Vánoce jsou ve znamení rodinné pohody, odpočinku a pojídání dobrůtek, které máme k dispozici jen pár dnů v roce. Cukroví se však k večernímu sledování televize příliš nehodí a obložené chlebíčky jsou příliš syté.

Večerní přejídání o vánocích je zbytečné, proto si můžeme připravit zdravé mlsání v podobě suché ořechové misky. Připravíme si ji předem a o svátcích si každý vezme porci, na kterou má chuť. Poradíme, co potřebujete za suroviny:

Suroviny pro přípravu vánočního zobání

Vše potřebné nakoupíme v obchodech nebo na internetu:

  • Ořechy a oříšky bez soli - vlašské, lískové, kešu a para ořechy, makadamové nebo pekanové, mandle, arašídy a pistácie. Velké ořechy pokrájíme.
  • Ovoce sušené, kandované, potahované čokoládou nebo jogurtem, lyofilizované a nakládané. Velké kousky pokrájíme na menší kusy (fíky a datle).
  • Čokoláda - nejvhodnější je hořká, ale můžeme nasekat i mléčnou, bílou nebo oříškovou i čokoládu s příchutí (malinová, kávová).

Kalendář Celý kalendář

Můžeme přisypat pečené müsli, nakrájenou tyčinku s oříšky v medu nebo kostičky datlové pasty. Směs uschováme v uzavřené dóze - každý si může večer nabrat do malé mističky podle chuti a zobat.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli