Velikonoční barevné chlebíčky jsou chutným občerstvením nejen pro koledníky
Chlebíčky jsou nejčastěji používaným pohoštěním, svačinou i večeří. Na krajíčky pokrájená veka se dá ozdobit vším, co máme doma. A pokud není veka, třeba se najde bageta nebo na šikmé plátky pokrájený rohlík.
Velikonoce hýří jasnými barvami nastávajícího jara a proto musí být obložené chlebíčky barevné, veselé, bohaté a chutné. Právě o velikonočních svátcích, kdy očekáváme koledníky a hosty, jsou chlebíčky tím pravým občerstvením.
Čím potřít krajíčky veky
Chlebíčky se nejčastěji potírají máslem, taveným sýrem i paštikou, což je ten nejjednodušší způsob přípravy. Velmi oblíbený je bramborový salát nebo bramborová pomazánka - majonéza totiž dodá chlebíčkům chuť, vláčnost a sytost. Předem připravené nebo koupené pomazánky nemusí být složité, ale vypadají luxusně - ať jsou masové, zeleninové, rybí nebo sýrové.
Čím obložit chlebíčky
Klasické chlebíčky se ozdobně obkládají šunkou, slaninou, uzeninami, klobáskami, natvrdo vařenými vejci, kyselou okurkou, kouskem papriky, sýrem a petrželkou. Můžeme použít zbytky pečeného masa, míchaná vejce, lososa, tuňáka, mozzarellu, kousky zeleniny, olivy, cibulky - fantazii se meze nekladou. Nezapomeneme na zelené bylinky, které navodí strávníkům jarní náladu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
20 variací na malé slané chuťovky: Chlebíčky a jednohubky jsou ozdobou svátečního stolu
Desatero rad na téma servírování chlebíčků a jednohubek: Připravte vše chutně a lákavě
Komentáře