Vinaigrette je lahodná salátová zálivka. Videonávod ukáže dva postupy přípravy
Znáte nejjednodušší způsob, jak dokonale osvěžit čerstvý salát a dodat mu ten správný šmrnc? Jeden vám ukážeme. Připravte si s námi lahodný francouzský salátový dresink vinaigrette, a to hned dvěma způsoby. K jeho přípravě potřebujete pouze dvě suroviny.
Sezóna čerstvého salátu a zeleniny je už skoro za rohem a klasická přelivka z vody, octu a soli už vás tolik neláká? Při použití správné zálivky dostane váš krásně zelený salát tu správnou chuť, kterou budete chtít znovu a znovu. Francouzský dresink vinaigrette vám přesně takovou chuť nabízí. Připravuje se pouze ze dvou surovin: Z oleje a kyselé složky. My jsme jako kyselou složku vybrali citrón, můžete použít klidně i ocet. Pak už jen stačí dochutit solí, pepřem nebo třeba bylinkami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dva způsoby přípravy vinaigrette
K přípravě budete potřebovat olivový olej, citrón, sůl a pepř.
První způsob:
- Citrón rozkrojte na půl a vymačkejte z něj šťávu.
- Do mísy dejte 30 ml citrónové šťávy a 90 ml panenského olivového oleje.
- Přidejte velkou špetku soli a malou špetku čerstvého mletého pepře.
- Prošlehejte metličkou.
Druhý způsob:
- Vezměte si uzavírací skleničku, do které dejte 30 ml citrónové šťávy a 90 ml panenského olivového oleje.
- Přidejte velkou špetku soli a malou špetku čerstvého mletého pepře.
- Sklenici poté dobře uzavřete.
- Třeste do té doby, dokud se obě složky nespojí do hladké krémové emulze.
Tento lahodný dresink můžete použít do více druhů salátů, nemusí to být striktně pouze čerstvý salát. Když k pestrému salátu přidáte ještě kousky kuřecího masa, budete mít plnohodnotný oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Jednoduše si ho pak i vezmete s sebou do práce, na výlet nebo kamkoliv budete zrovna potřebovat.
Do komentáře nám dejte vědět, jak moc jste si pochutnali. Za zpětnou vazbu budeme rádi.
Komentáře