Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znáte nejjednodušší způsob, jak dokonale osvěžit čerstvý salát a dodat mu ten správný šmrnc? Jeden vám ukážeme. Připravte si s námi lahodný francouzský salátový dresink vinaigrette, a to hned dvěma způsoby. K jeho přípravě potřebujete pouze dvě suroviny.

Sezóna čerstvého salátu a zeleniny je už skoro za rohem a klasická přelivka z vody, octu a soli už vás tolik neláká? Při použití správné zálivky dostane váš krásně zelený salát tu správnou chuť, kterou budete chtít znovu a znovu. Francouzský dresink vinaigrette vám přesně takovou chuť nabízí. Připravuje se pouze ze dvou surovin: Z oleje a kyselé složky. My jsme jako kyselou složku vybrali citrón, můžete použít klidně i ocet. Pak už jen stačí dochutit solí, pepřem nebo třeba bylinkami.

Dva způsoby přípravy vinaigrette

K přípravě budete potřebovat olivový olej, citrón, sůl a pepř.

První způsob:

  1. Citrón rozkrojte na půl a vymačkejte z něj šťávu.
  2. Do mísy dejte 30 ml citrónové šťávy a 90 ml panenského olivového oleje.
  3. Přidejte velkou špetku soli a malou špetku čerstvého mletého pepře.
  4. Prošlehejte metličkou.

Druhý způsob:

  1. Vezměte si uzavírací skleničku, do které dejte 30 ml citrónové šťávy a 90 ml panenského olivového oleje.
  2. Přidejte velkou špetku soli a malou špetku čerstvého mletého pepře.
  3. Sklenici poté dobře uzavřete.
  4. Třeste do té doby, dokud se obě složky nespojí do hladké krémové emulze.

Tento lahodný dresink můžete použít do více druhů salátů, nemusí to být striktně pouze čerstvý salát. Když k pestrému salátu přidáte ještě kousky kuřecího masa, budete mít plnohodnotný oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Jednoduše si ho pak i vezmete s sebou do práce, na výlet nebo kamkoliv budete zrovna potřebovat.

Do komentáře nám dejte vědět, jak moc jste si pochutnali. Za zpětnou vazbu budeme rádi. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky