Majonézové koláčky jsou chutné, jemné, neskutečně vláčné a vydrží i několik dní
Majonéza je hustá, bílá až žlutá omáčka, která vzniká ušleháním žloutků či celých vajec a oleje. Ačkoliv se používá převážně ve slané kuchyni, najdeme ji také ve sladkých těstech na koláče a koláčky, kde nahradí tuk.
Koláčky s majonézou jsou velmi snadné - připravují se z droždí, ale těsto nemusí kynout ani odpočívat a můžeme ho hned zpracovat. Koláčky, koláče i šátečky plníme libovolnými nádivkami nebo ovocem a sypeme lahodnou máslovou drobenkou.
Mohlo by vás zajímat
Proč dávat do těsta majonézu
Má to několik důvodů, díky kterým se pro ni rychle rozhodneme:
- Těsto s majonézou se dobře zadělává - je poddajné a tvárné.
- Koláčky i koláče jsou krásně jemné, úžasně vláčné a dlouho vydrží.
- Kvalitní majonéza dodá koláčkům tuk a příjemnou kyselkavou chuť.
Pokud nemáme doma tuk do těsta, můžeme ho nahradit majonézou. Koláčky z majolky rozhodně stojí za vyzkoušení. A co třeba šlehačkové koláčky podle videa?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře