Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza je hustá, bílá až žlutá omáčka, která vzniká ušleháním žloutků či celých vajec a oleje. Ačkoliv se používá převážně ve slané kuchyni, najdeme ji také ve sladkých těstech na koláče a koláčky, kde nahradí tuk.

Koláčky s majonézou jsou velmi snadné - připravují se z droždí, ale těsto nemusí kynout ani odpočívat a můžeme ho hned zpracovat. Koláčky, koláče i šátečky plníme libovolnými nádivkami nebo ovocem a sypeme lahodnou máslovou drobenkou.

Proč dávat do těsta majonézu

Má to několik důvodů, díky kterým se pro ni rychle rozhodneme:

  • Těsto s majonézou se dobře zadělává - je poddajné a tvárné.
  • Koláčky i koláče jsou krásně jemné, úžasně vláčné a dlouho vydrží.
  • Kvalitní majonéza dodá koláčkům tuk a příjemnou kyselkavou chuť.

Pokud nemáme doma tuk do těsta, můžeme ho nahradit majonézou. Koláčky z majolky rozhodně stojí za vyzkoušení. A co třeba šlehačkové koláčky podle videa?

Komentáře

Další tipy a triky