Jak upéct vrstvený jablečný koláč? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Upečená jablka jsou sladká a mají neopakovatelně krásnou vůni, která evokuje teplý a slunečný podzim. Jablečné koláče zahřejí, a především potěší, protože jsou snadné a vynikající. Tento je extrémně snadný i extrémně dobrý.
Jablečný vrstvený koláč může být sladký či kyselejší podle toho, kterou odrůdu jablek k jeho přípravě použijete. Můžete také zkombinovat více druhů dohromady a tak zajistit směsici různých jablečných chutí v jediném kousnutí.
Jak na přípravu jablečného vrstveného koláče
Na koláč budete potřebovat tyto suroviny: asi 6 jablek (podle velikosti), hladkou mouku, 4 vejce, mléko, prášek do pečiva a dortovou formu.
- Jablka i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
- Z mouky, mléka, prášku do pečiva a vajec vytvořte tekuté těsto.
- Nakrájená jablka ponořte do těsta, zlehka promíchejte a přemístěte do formy vyložené pečicím papírem.
- Koláč pečte asi 30 minut na 180 °C, dokud jablka nezezlátnou.
- Hotový koláč pocukrujte a můžete ho podávat.
S koláčem a knihou je nejlepší si zalézt pod deku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Klasicky pletená vánočka z 9 pramenů. Víte, jak správně postupovat?
Komentáře