Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečená jablka jsou sladká a mají neopakovatelně krásnou vůni, která evokuje teplý a slunečný podzim. Jablečné koláče zahřejí, a především potěší, protože jsou snadné a vynikající. Tento je extrémně snadný i extrémně dobrý.

Jablečný vrstvený koláč může být sladký či kyselejší podle toho, kterou odrůdu jablek k jeho přípravě použijete. Můžete také zkombinovat více druhů dohromady a tak zajistit směsici různých jablečných chutí v jediném kousnutí.

Jak na přípravu jablečného vrstveného koláče

Na koláč budete potřebovat tyto suroviny: asi 6 jablek (podle velikosti), hladkou mouku, 4 vejce, mléko, prášek do pečiva a dortovou formu.

  1. Jablka i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
  2. Z mouky, mléka, prášku do pečiva a vajec vytvořte tekuté těsto.
  3. Nakrájená jablka ponořte do těsta, zlehka promíchejte a přemístěte do formy vyložené pečicím papírem.
  4. Koláč pečte asi 30 minut na 180 °C, dokud jablka nezezlátnou.
  5. Hotový koláč pocukrujte a můžete ho podávat.

S koláčem a knihou je nejlepší si zalézt pod deku.

Komentáře

Další tipy a triky