Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kontrastu barev v moučníku dosáhneme obarvením určitého množství těsta, které po smíchání upečeme najednou. Báječné a krásné moučníky získáme skládáním barevných vrstev na sebe do libovolných dekorativních vzorů.

Těsto získá na atraktivitě tím, že se některé jeho části obarví. Docílíme tím mramoru, zebry, proužků, spirál, šachovnice a mnoha dalších dekorativních vzorů. Nemusíme však používat jen práškové kakao, abychom získali barevné odstíny těsta.

Jak docílit barevného kontrastu těsta

Řešení je jednoduché - z vypracovaného nebo umíchaného těsta oddělíme jednu nebo více částí do misky a přidáme barvivo, kterým může být:

  • Kakao, rozpuštěná a nastrouhaná tmavá čokoláda, instantní káva.
  • Umělá i přírodní barviva a jedlé potravinářské barvy pro cukráře.
  • Tmavé ovocné sirupy a marmelády, rozmixované ovoce (borůvky).
  • Barevné pudinkové prášky s příchutí (čokoláda, jahoda, malina).
  • Rozmixovaná zelenina s výraznými  barvami - špenát, červená řepa, dýně.

Duhový dort a zákusky získáme upečením několika barevných korpusů nebo vytvořením mramoru částečným promícháním obarveného těsta. Není to jednoduchá práce, ale velikánské překvapení při krájení moučníku za to stojí.

Komentáře

Další tipy a triky