Z které mouky se dělá knedlík? Aby byl opravdu nadýchaný, je nutné zvolit tu správnou
Tradiční českou kuchyni si bez knedlíků neumíme představit. Jsou součástí mnoha našich oblíbených pokrmů v různých podobách - z bramborového těsta, z housek nebo nasladko. V každé variaci knedlíků se objevuje mouka. Prozradíme vám, jaká by to měla být.
Kynutý houskový knedlík nesmí chybět k hovězímu guláši, bez bramborového se neobejde svatomartinská husa a ten karlovarský dostaneme v restauraci ke svíčkové omáčce. V létě zase připravujeme knedlíky nasladko s jahodami, meruňkami nebo s rybízem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělá knedlík
Máme pro vás několik tipů:
- Ať už připravujeme knedlík houskový, z bramborového těsta nebo kynuté knedlíky s ovocem, nejlepší je vždy sáhnout po mouce hrubé. Knedlík bude krásně nadýchaný a nebude se rozpadat.
- V mnoha receptech však můžeme narazit i na mouku polohrubou. Knedlík z ní také uděláme, ale nebude tak vláčný.
- Stejně tak můžeme mouky namíchat, tedy polovinu hrubé a polovinu polohrubé.
- Výživově hodnotnější knedlíky je možné připravit z celozrnné špaldové mouky.
A jakou mouku do knedlíků používáte nejraději vy? Budeme rádi za vaše komentáře.
Komentáře
1. 9. 2024 09:58
27. 8. 2024 10:29
25. 8. 2024 18:55
25. 8. 2024 09:52