Z které mouky se dělá knedlík? Aby byl opravdu nadýchaný, je nutné zvolit tu správnou
Tradiční českou kuchyni si bez knedlíků neumíme představit. Jsou součástí mnoha našich oblíbených pokrmů v různých podobách - z bramborového těsta, z housek nebo nasladko. V každé variaci knedlíků se objevuje mouka. Prozradíme vám, jaká by to měla být.
Kynutý houskový knedlík nesmí chybět k hovězímu guláši, bez bramborového se neobejde svatomartinská husa a ten karlovarský dostaneme v restauraci ke svíčkové omáčce. V létě zase připravujeme knedlíky nasladko s jahodami, meruňkami nebo s rybízem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělá knedlík
Máme pro vás několik tipů:
- Ať už připravujeme knedlík houskový, z bramborového těsta nebo kynuté knedlíky s ovocem, nejlepší je vždy sáhnout po mouce hrubé. Knedlík bude krásně nadýchaný a nebude se rozpadat.
- V mnoha receptech však můžeme narazit i na mouku polohrubou. Knedlík z ní také uděláme, ale nebude tak vláčný.
- Stejně tak můžeme mouky namíchat, tedy polovinu hrubé a polovinu polohrubé.
- Výživově hodnotnější knedlíky je možné připravit z celozrnné špaldové mouky.
A jakou mouku do knedlíků používáte nejraději vy? Budeme rádi za vaše komentáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Chowder s treskou
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové koláčky se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prso, lišky a volské oko (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Květákové ragú s čočkou a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na ty nejlepší bramboráky: Aby byly krásně křupavé, volíme správný druh mouky a brambory i správně nastrouháme
Zbavit se otravného hmyzu v kuchyni je hračka: Už babičky věděly, že pomohou bylinky, ocet nebo jedna školní pomůcka
Komentáře
1. 9. 2024 10:58
27. 8. 2024 11:29
25. 8. 2024 19:55
25. 8. 2024 10:52