Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční českou kuchyni si bez knedlíků neumíme představit. Jsou součástí mnoha našich oblíbených pokrmů v různých podobách - z bramborového těsta, z housek nebo nasladko. V každé variaci knedlíků se objevuje mouka. Prozradíme vám, jaká by to měla být.

Kynutý houskový knedlík nesmí chybět k hovězímu guláši, bez bramborového se neobejde svatomartinská husa a ten karlovarský dostaneme v restauraci ke svíčkové omáčce. V létě zase připravujeme knedlíky nasladko s jahodami, meruňkami nebo s rybízem.

Z které mouky se dělá knedlík

Máme pro vás několik tipů:

Zkuste si podle našeho videoreceptu připravit špekové rohlíkové knedlíky, které můžete podávat i jako hlavní jídlo.
 

A jakou mouku do knedlíků používáte nejraději vy? Budeme rádi za vaše komentáře.

Komentáře

andy2655: také dělám z polohrubé a jsou vláčné a jemné. Tchýně je dělá z hrubé a ano, jsou to rašple. Drolí se a jsou jak struhadlo. Říká tomu vláčné knedlíky :-8

andy2655: Děkujeme za komentář, jsme rádi za další tipy a zkušenosti. :)

andy2655 to není vůbec žádná pravda, žádné rašple jsem, z nich nikdy neměla

Třicet let dělám knedlíky z polohrubé. Krásně nasáknou omáčku. Knedlík z hrubé mouky necháte v míse hodinu pod utěrkou (než jej sklidíte do lednice) a je z něj rašple..

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky