Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povedená bábovka může být skvělým moučníkem po nedělním obědě i chloubou každé hospodyňky. Na bábovku stačí jen několik surovin. Pro skvělý výsledek je důležitý i správný výběr mouky.

Jaká by měla být ta "správná" bábovka? Kyprá a přitom vláčná, sladká, ale ne přeslazená, příjemně voňavá. Každému chutná něco trochu jiného, ale přesto je nadýchaná kyprost a struktura bábovky něco, s čím počítáme. Na kyprosti těsta se podílí více faktorů, vhodný výběr mouky je jedním z nich.

Ze které mouky se peče bábovka

V našem receptáři je celá řada receptů na bábovky. Většina z nich počítá s použitím polohrubé mouky, Tato mouka se postará o správnou strukturu těsta a naše babičky by nám nejspíš ještě poradily, ať mouku přisypeme přes síto, aby se více provzdušnila.

Na výbornou chuť bábovky mají vliv i další použité suroviny a správně zvolený postup. Podívejte se, jak se peče třená bábovka a jak si poradit, když se nedaří bábovku vyklopit z formy.

 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky