Ze které mouky se peče bábovka? Podle videa tradiční moučník zvládnou i začátečníci
Povedená bábovka může být skvělým moučníkem po nedělním obědě i chloubou každé hospodyňky. Na bábovku stačí jen několik surovin. Pro skvělý výsledek je důležitý i správný výběr mouky.
Jaká by měla být ta "správná" bábovka? Kyprá a přitom vláčná, sladká, ale ne přeslazená, příjemně voňavá. Každému chutná něco trochu jiného, ale přesto je nadýchaná kyprost a struktura bábovky něco, s čím počítáme. Na kyprosti těsta se podílí více faktorů, vhodný výběr mouky je jedním z nich.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ze které mouky se peče bábovka
V našem receptáři je celá řada receptů na bábovky. Většina z nich počítá s použitím polohrubé mouky, Tato mouka se postará o správnou strukturu těsta a naše babičky by nám nejspíš ještě poradily, ať mouku přisypeme přes síto, aby se více provzdušnila.
- Pokud s pečením bábovky zatím nemáte zkušenosti, mohl by vám pomoci recept na jednoduchou mramorovou bábovku z polohrubé mouky. Názorný postup můžete zhlédnout v úvodním videu.
- Výbornou bábovku ale můžete upéct i z mouky hladké, její struktura je pak jemnější, "hladší", ale méně nadýchaná.
- Vyzkoušet můžete i výtečnou bábovku z mouky hrubé a tvarohu. Je báječně vláčná a lahodná, rozhodně ji také doporučujeme.
- Přidat můžete také mouku celozrnnou - vaše bábovka pak bude výživnější.
- Zajímavou a chutnou volbou pro bábovku je pohanková mouka, tentokrát v kombinaci s mletými ovesnými vločkami.
- Upéct si můžete samozřejmě i bábovku bezlepkovou.
Na výbornou chuť bábovky mají vliv i další použité suroviny a správně zvolený postup. Podívejte se, jak se peče třená bábovka a jak si poradit, když se nedaří bábovku vyklopit z formy.
Komentáře