Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O tom, zda hranolky vznikly ve Francii nebo v Belgii, se tyto dva národy budou asi přít navždy. Jisté však je, že se tradičně připravují z brambor, které se nakrájí na ikonický tvar a smaží v oleji. Připravit se ale dají i z jiné zeleniny.

Zeleninu nejčastěji konzumujeme jako oblohu k obědu v syrovém stavu nebo jako salát. Může však sloužit i jako plnohodnotná příloha k masovým i bezmasým pokrmům, a to právě ve formě zeleninových hranolek.

Z jaké zeleniny jdou udělat hranolky

Všechny hranolky můžeme buď smažit v oleji, nebo připravit jejich zdravější verzi v troubě či horkovzdušné fritéze.

Už se vám sbíhají sliny? Tak si zkuste doma připravit pečené kedlubnové hranolky se sýrem a kořenovým dipem.

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky