Z které mouky se připravují bramboráky? Poradíme, která je na ně nejlepší
Bramboráky patří k velmi oblíbeným pokrmům, které jsou nenáročné na suroviny. Mezi potřebné ingredience patří brambory, mouka, mléko, vejce, sůl, česnek a majoránka. A která mouka je do těchto placek vhodnou volbou?
Připravit bramboráky zvládne každý začátečník. Jak je to ale s přidáváním mouky a která je tou nejvhodnější? Odpověď mnohé z vás překvapí, protože co rodina, to jiný recept, zvyk i použitý druh mouky. A v čem se liší? To vám prozradíme právě teď.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělají bramboráky
Bramboráky se mohou připravit s hladkou, polohrubou, ale dokonce i s hrubou moukou. Není ji potřeba mnoho a ve spoustě případů se nemusí použít vůbec.
- Hladká mouka udělá bramborákové těsto jemné jako obláček a krásně ho spojí.
- Polohrubá mouka je univerzální volbou, do bramboráků je používána velmi často, stejně tak i mouka hrubá, která dodá bramboráku křupavost.
Lahodně křupavé bramboráky však připravíte nejlépe tehdy, pokud zaměníte mouku za strouhanku. A jak děláte bramboráky vy? Zkuste si udělat křupavé bramboráky podle našeho videoreceptu, který vás provede jejich přípravou krok za krokem:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 31 minutami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 3 hodinami
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 4 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 22 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno 16. 9. 2024 10:01
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nastrouhat brambory na bramboráky? Hodí se ruční struhadlo či kuchyňský robot
Na jaké pánvi smažit bramboráky? Správná volba je důležitější, než by se mohlo zdát
Šumavský bramborák: Hrubá mouka zajistí jedinečnou křupavost, zajímavou chuť a vůni jedna netradiční ingredience
Komentáře
1. 9. 2024 20:40
1. 9. 2024 20:12
1. 9. 2024 09:32