Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílé pečivo zahnuté jako roh, křupavé, jemné a vláčné. To jsou všemi milované rohlíky. Víte, z které mouky jsou nejlepší? Správná volba přidá rohlíkům na chuti i na možnostech - skvělé jsou nasladko i naslano.

Čerstvé a krásně křupavé rohlíky, kdo by si je nechtěl pravidelně dopřávat? Jejich variabilita a neutrální chuť z nich dělá oblíbené pečivo. Dají se servírovat se sýry, salámy, saláty a pomazánkami, ze starších rohlíků lze připravit například žemlovku.

Z které mouky se dělají rohlíky

Nejvhodnější moukou k přípravě rohlíků je mouka hladká, díky které má těsto jemnou konzistenci a výsledné rohlíky jsou krásně vláčné. Případně lze smíchat hladkou mouku s polohrubou pro jejich větší nadýchanost. K základu hladké mouky můžete také přidat mouku celozrnnou, a to podle typu rohlíků, které chcete péct.

Překonejte svůj strach z přípravy kynutého těsta a upečte si spolu s námi rohlíky jako dech, které se po první várce stanou nedílnou součástí vašeho receptáře. Názorný videorecept z naší dílny vám ukáže, jak jednoduše a s lehkostí na to:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli