Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Při vaření bramborových knedlíků je důležitý nejen druh brambor, ale i mouky. Pokud dobře zvolíte a budete se držet následujících rad, budou vaše knedlíky pěkně nadýchané a chutné. Využijte rady a tipy našich babiček, které dokázaly brambory a těsto z nich používat velmi kreativně.

Knedlíky z bramborového těsta nejlépe uvaříte z tzv. moučných brambor, což jsou brambory varného typu C. Po uvaření jim slupka popraská a brambory jsou hezky rozsýpavé. Je to proto, že obsah škrobu je v nich jen nízký.

Kterou mouku do bramborových knedlíků

Podle zkušeností a doporučení našich babiček je nejvhodnější mouka do knedlíků pšeničná hrubáPřidává se k ní i hrubá krupice nebo dětská krupička, protože těsto po osolení rychle řídne a museli byste do něj po chvíli zapracovat ještě více mouky, aby šlo dobře tvarovat. Jenomže mnoho mouky znamená tuhé knedlíky, což nechceme, a proto s těstem pracujeme rychle. Některé hospodyně mají dobrou zkušenost i s moukou polohrubou, tu ale určitě doporučujeme z části doplnit krupičkou.

Začátečníci mohou zkusit uvařit velmi jednoduché a rychlé bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky