Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žáby ke konzumaci se chovají v jižních státech (Vietnam, Indonésie), odkud se rozváží do celého světa. Nejčastějším konzumentem žabích stehýnek jsou Francouzi a Číňané, ale mnoho zemí za nimi nezůstává pozadu.

Žáby k jídlu se u nás nechovají a jejich odchyt je zakázaný. Nicméně milovníci žabích stehýnek si je mohou koupit mražené v obchodech s dovozovým zbožím. Maso velkých žab se připravuje na másle a chutná jako jemné kuřecí maso

Jak připravit žabí stehýnka

Jejich příprava je jednoduchá a velice rychlá:

  • Rozmražená stehýnka osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  • Rozehřejeme máslo, orestujeme stehýnka s nasekanou šalotkou a česnekem.
  • Zakápneme bílým vínem a citrónovou šťávou, přisypeme petrželovou nať.
  • Přidáme kousek másla, obsah pánve prohodíme a můžeme podávat.

Jiné úpravy žabích stehýnek

Máme pro vás ještě několik rad:

  • Maso rychle orestujeme spolu se zeleninou, což je podstatou asijské kuchyně a hodí se pro měkkou zeleninu jako jsou rajčátka, cukety apod.
  • V jiných receptech se stehýnka připravují vařená s citrónem a následně obalená ve vejcích, panko strouhance a smažená na oleji.
  • Stehýnka, naložená ve víně a druhý den orestovaná na másle s česnekem, jsou základem pro výborné orientální saláty.
Žabí stehýnka mají na kostech málo masa, které je velmi jemné - proto jeho příprava trvá velice krátce. Pokud máme přístup k většímu množství stehýnek, klidně zvolíme obalení v trojobale a usmažení, ale při menším množství masa by to byla škoda a proto dáme přednost rychlému restování na másle s česnekem a vínem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky