Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačkové koření: Poradíme vám, z jakých ingrediencí si ho můžete sami namíchat
Zdroj: Freepik

Jeden druh koření nemusí být jen jedinou chuťově výraznou složkou jídla, ale může to být směs, která je složená z různých druhů koření a dává pokrmům chuť, která je pro ně typická. Známou kořenící směsí u nás je koření zabijačkové.

Zabijačkové koření si můžete koupit v každém obchodě, ale ten, kdo se vyzná, si koření míchá sám podle vlastní chuti. Koření dodá výraznou chuť nejen zabijačce, ale také bramboračce, bramborákům, guláši nebo zelňačce.

Jak namíchat zabijačkové koření

Doporučujeme postupovat podle osvědčeného receptu:
  • Jedlé soli má být 25–35 % podle toho, jestli budeme výrobky ještě solit.
  • Sušenou majoránku je nejvhodnější rozemnout v dlaních.
  • Nové koření a celý pepř umeleme v mlýnku na koření do jemna.
  • Mletá sladká i pálivá paprika zajistí pokrmu červenou barvu.
  • Sušený mletý zázvor a muškátový květ jídlo chutově doladí.
  • Bobkový list a aromatický hřebíček je nutné umlít najemno.
  • Pokud budeme koření skladovat, přimícháme do směsi sušený česnek.

Dokážete si představit zabijačkový guláš bez koření? Jeho přípravu vám ukážeme v našem videoreceptu:

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky