Zadělávané kuře: Lehké jídlo je výborné k obědu nebo k večeři
Silný vývar s dušenými kuřecími kousky, zahuštěný máslovou jíškou a malými kostičkami zeleniny, jídlo pro děti i pro dospělé, lehký pokrm pro horké léto a hřejivý pro zimní večery - to je zadělávané kuře.
Kuře se připravuje na mnoho způsobů - vařené, dušené, smažené, pečené i grilované. Zadělávané kuře známe ze svého dětství, ale můžeme si ho připravit pro sebe a své děti i dnes. Bez smetany je to lehké jídlo, se smetanou syté jídlo i pro muže.
Jak připravit zadělávané kuře
- Naporcované kuře vložíme do horké osolené vody a spolu s celou cibulí, pepřem a novým kořením pozvolna vaříme téměř do měkka.
- Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle. Kombinujeme mrkev, celer, květák, brokolici, hrášek. Můžeme volit i rajčata, papriky, cuketu.
- Maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout, abychom ho mohli pokrájet na vhodné kousky.
- Připravíme si máslovou jíšku, kterou vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Vložíme maso a zeleninu a okořeníme muškátovým květem, popřípadě špetkou Vegety, která omáčce dodá výraznější chuť. Pomalu vaříme asi 15 minut.
Někdo přidává na závěr smetanu, kterou s omáčkou krátce povaří - tím ji zjemní. Chuť silného dobrého vývaru musí být ale výraznější než chuť smetany. Podáváme s rýží nebo s těstovinami, muži nepohrdnou ani domácím knedlíkem.
Jak se připravuje domácí knedlík? Můžete se podívat na náš videorecept, kde vám celou přípravu podrobně ukážeme:
Komentáře