Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
Když si z myslivecké zábavy přinesete domů krásného ušáka, bude následující den o oběd postaráno. V našem článku se dozvíte, jak zajíce zpracovat a připravit tak, aby byla spokojená celá rodina. Není to nic, co byste nezvládli.
Zaječí maso je červenohnědé, křehké, jemně vláknité s výrazným zvěřinovým aroma. Nejchutnější jsou kusy okolo jednoho roku věku. Zajíc je oblíbenou sezónní pochoutkou na mnoha jídelních lístcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na černo se švestkovou omáčkou nebo na smetaně
Zaječí maso se pro svůj nízký obsah tuků řadí mezi dietní suroviny.
- Zaječí stehna mají hrubší strukturu a jsou šťavnatá. Nejlépe se hodí na pečení, před kterým je možné prošpikování.
- Zaječí hřbet je křehounké maso, které se hodí na minutky, ale i na pečení.
- Maso z žebírek a pupku se může použít na guláš.
- Nejčastěji se ale celý zajíc upeče - variant je několik a pro inspiraci přikládáme několik receptů.
Pokud jsme vás naladili, ale zrovna nemáte zajíce po ruce, můžete si upéct podle našeho receptu alespoň králíka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 15 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 18 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 18 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zpěvák Ben Cristovao je veganem z přesvědčení. Zvířata žijí v nekřesťanských podmínkách, říká slavný influencer
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře