Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářské špičky jsou malé kovové nebo plastové kužely, které mají různě tvarovaný konec. Vkládají se do cukrářského sáčku, který se naplní krémem a vytlačováním náplně se tvoří dekorace podle druhu špičky.

Cukrařina se bez ozdobných špiček neobejde. Díky nim mají dorty a zákusky krásné krémové dekorace a perníčky krajkový dekor. Některé kuchařky vlastní spoustu druhů špiček, ale my vám poradíme, které jsou nejdůležitější.

Nejpoužívanější druhy špiček

Pro začátek vám pár ozdobných špiček stačí:

  • Rovný okraj špičky se používá na kulaté krémové bochánky a indiánky, k plnění makronek, cukroví, trubiček a kremrolí.
  • Hvězdičkovitá špička umí vytvořit hezké růžičky. Při vytlačení většího množství krému na jedno místo vznikne tvar karafiátu.
  • Stočené hvězdicovité špičky na zdobičce vytvarují bochánek se spirálovitým rýhovaným povrchem.

Atypické ozdobné špičky nám pomohou ozdobit perníčky bílkovou polevou, vytvořit likérovou špici, vytvarovat lístečky, tulipány a věnečky nebo naplnit koblihu marmeládou.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky