Zakysaná smetana je báječnou surovinou. Máme pro vás 6 tipů na její využití
Zakysaná smetana je mléčný výrobek s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí nejčastěji od 10 do 38 %. Vyrábí se odstředěním tuku z mléka, který se následně pasterizuje a poté očkuje ušlechtilými bakteriemi mléčného kysání.
Zakysaná nebo kysaná smetana, kysanka je kysaný výrobek, který se vyrábí fermentováním smetany. Má sladkou až nakyslou chuť, proto může nahradit nejen bílý jogurt, ale také sladkou smetanu ve směsích na nepečené dorty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kde se používá zakysaná smetana
Všude tam, kde využijeme její univerzální chuť:
- Připravuje se z ní sametově jemná směs na nepečené dorty a prokládá se piškoty a ovocem.
- Je součástí smetanových krémů se želatinou v nepečených dortech.
- V kombinaci s tvarohem je to zdravá přesnídávka nebo krém do poháru.
- Je z ní skvělá zálivka na salát, ochucená solí, česnekem a různým kořením.
- Slouží ke zjemnění polévek - kulajda, boršč, špenátová nebo hokkaido polévka.
- Je výborná k ochucení smetanových omáček jako je houbová, koprová nebo svíčková.
Pokud máte chuť na něco se zakysanou smetanou, vyzkoušejte chutné palačinky podle následujícího receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 11 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 15 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší salátové zálivky, které dietní jídlo promění v delikatesu
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
V akci: Eidam za 14 korun vybízí k přípravě klasického smažáku i skvělé sýrové omáčky na těstoviny. Vše rychle a levně
Komentáře