Zapečené vepřové maso s bramborami: Rychlý recept na výbornou rodinnou večeři
Zapečené maso s bramborami a šlehačkou je jednoduché a přitom chutné jídlo, které vás spolehlivě zasytí. Spojení šťavnatého vepřového masa, měkkých brambor a jemné smetany vytváří neodolatelnou kombinaci chutí.
Pokud hledáte pokrm, který je sytý, snadno se připravuje a skvěle chutná, zapečené maso s bramborami a smetanou je přesně to, co potřebujete. Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a skvělou chuťovou kombinaci. Stačí pár ingrediencí, které většinou najdete doma, a během chvíle máte hotové jídlo, jaké si zamiluje celá rodina.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit zapečené maso s bramborami
Zapékaná jídla jsou ideální na zužitkování zbytků masa i brambor. Zpracujete do nich také zbývající zeleninu nebo otevřené konzervy. Variant je mnoho.
- Nejprve si zapneme troubu na 200 °C a než se nahřeje, oloupeme a pokrájíme brambory a cibuli na kolečka.
- Vepřové kotlety nebo šťavnatější krkovici pokrájíme na plátky, které na okraji nařízneme. Maso osolíme a opepříme.
- Pekáč vymažeme máslem a položíme první vrstvu cibule, na cibuli maso, které překryjeme bramborami. Brambory osolíme a opepříme.
- Vše zalijeme 33% smetanou ke šlehání a přikryjeme víkem nebo alobalem.
- Pečeme 45 minut, přičemž na posledních 10 minut pekáč odkryjeme, aby brambory lehce zezlátly.
Zapečené maso s bramborami a smetanou je jedním z těch receptů, které vám zachrání den, když nemáte mnoho času nebo chcete vařit jednoduše. Přestože je příprava snadná, chuť tohoto jídla je bohatá a uspokojí i náročnější strávníky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 6 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 8 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře