Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené maso s bramborami a šlehačkou je jednoduché a přitom chutné jídlo, které vás spolehlivě zasytí. Spojení šťavnatého vepřového masa, měkkých brambor a jemné smetany vytváří neodolatelnou kombinaci chutí.

Pokud hledáte pokrm, který je sytý, snadno se připravuje a skvěle chutná, zapečené maso s bramborami a smetanou je přesně to, co potřebujete. Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a skvělou chuťovou kombinaci. Stačí pár ingrediencí, které většinou najdete doma, a během chvíle máte hotové jídlo, jaké si zamiluje celá rodina. 

Jak připravit zapečené maso s bramborami

Zapékaná jídla jsou ideální na zužitkování zbytků masa i brambor. Zpracujete do nich také zbývající zeleninu nebo otevřené konzervy. Variant je mnoho.

  1. Nejprve si zapneme troubu na 200 °C a než se nahřeje, oloupeme a pokrájíme brambory a cibuli na kolečka.
  2. Vepřové kotlety nebo šťavnatější krkovici pokrájíme na plátky, které na okraji nařízneme. Maso osolíme a opepříme.
  3. Pekáč vymažeme máslem a položíme první vrstvu cibule, na cibuli maso, které překryjeme bramborami. Brambory osolíme a opepříme.
  4. Vše zalijeme 33% smetanou ke šlehání a přikryjeme víkem nebo alobalem.
  5. Pečeme 45 minut, přičemž na posledních 10 minut pekáč odkryjeme, aby brambory lehce zezlátly.

Zapečené maso s bramborami a smetanou je jedním z těch receptů, které vám zachrání den, když nemáte mnoho času nebo chcete vařit jednoduše. Přestože je příprava snadná, chuť tohoto jídla je bohatá a uspokojí i náročnější strávníky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky